150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Heb ik voldoende pensioen opgebouwd?

Veel mensen denken dat hun pensioen automatisch goed geregeld is. Zo denken veel mensen dat zij bijvoorbeeld 70% van hun laatst verdiende loon gaan ontvangen op het moment dat zij met pensioen gaan. In werkelijkheid ontvangen de meeste mensen op basis van de 2de pijler slechts 40 tot 50% van hun laatst verdiende loon. Dit kan natuurlijk genoeg zijn. Het is belangrijk om te kijken hoeveel pensioen je hebt opgebouwd en wat jij wil. Indien je meer nodig hebt, is er een aantal dingen die jij kunt doen om jouw pensioen te verbeteren. Een overzicht van de 3 pijlers van pensioen kan hierbij helpen, deze drie pijlers gaan wij hieronder met jou bespreken.

Gratis adviesgesprek aanvragen!

De 3 pijlers

1. De rol van de overheid

De eerste van de 3 pijlers; de AOW, is een verplicht basispensioen. Vanaf jouw 67ste krijg jij een levenslange uitkering. Vanaf 17-jarige leeftijd wordt de AOW met 2% per jaar opgebouwd. Afhankelijk van jouw situatie krijg jij 70 tot 100% van het minimumloon uitgekeerd. Onder de eerste pijler valt ook de ANW (algemene nabestaanden wet) en de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen.)

2. De werkgever en mijn pensioen

Het ouderdomspensioen wordt tijdens jouw carrière bij een onderneming opgebouwd. Hoeveel pensioen je hebt opgebouwd is wel afhankelijk van het aantal jaren dat je bij die onderneming gewerkt hebt. Ook is vaak een nabestaandenpensioen geregeld. Dit kan betrekking hebben op het partnerpensioen en wezenpensioen. Tot slot kan de overeenkomst een AOP (arbeidsongeschiktheidspensioen) of een PVA (premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid) bevatten. Deze eerste komt bijna niet meer voor binnen werkgeverspensioen.

3. Zelf jouw pensioen aanvullen

Naast het pensioen van de werkgever en de overheid kan de werknemer zelf ook pensioen opbouwen, de derde pijler. Je kunt zelf jouw pensioen op veel manieren aanvullen, bijvoorbeeld door te sparen of door een lijfrente. Ook heeft het invloed op de ingangsdatum van jouw pensioen. Het verschilt per situatie wat voor jou het beste is.

Meer weten?

Indien je meer informatie nodig hebt, neem dan contact op met een pensioenprofessional. Heb je vragen…? Bel 088-9000 900 of mail naar info@pensioenvizier.nl voor meer informatie! Ook kun je het contactformulier hieronder invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op. Het eerste gesprek is volledig vrijblijvend!

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Wij als pensioenadviseurs vinden het extra belangrijk om het pensioenbewustzijn al op jonge leeftijd te creëren en als werkgever speel jij hierin een essentiële rol. Onze pensioenadviseurs gaan graag met jouw personeel in gesprek om mee te denken over hun financiële planning. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.