145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Pensioen technische groothandel

Het pensioen voor medewerkers van een technische groothandel is apart geregeld. Er staat wel wat in de cao genoemd, maar het bedrijf moet het zelf regelen.

Nu zijn er best aanbieders die een pensioen aanbieden “speciaal voor de technische groothandel”. Vaak zijn dit schijnbare “mooie deals”. Echter als je dieper op de materie ingaat, zijn het vaak gewoon producten uit het assortiment van de aanbieder. Deze producten zijn zonder enig noemenswaardig voordeel.

Eigenlijk zou je onafhankelijk moeten kijken wat je eisen zijn. Denk hierbij aan budget, snelheid en accuratesse van de aanbieder, kosten, “groen beleggen” en de voorwaarden. Pas daarna kun je een gefundeerde keuze maken.

Direct naar:

Voordelen pensioen technische groothandel

Het belangrijkste voordeel van een collectief pensioen is dat

  • Er een nabestaandenpensioen is waar niet voor gekeurd hoeft te worden. Iedereen wordt geaccepteerd.
  • Bovendien is er ook een “premievrijstelling bij langdurige ziekte”. Belandt een personeelslid in de WIA dan loopt de premiebetaling gewoon door. Ook al is de medewerker uit dienst!

Nadelen pensioen technische groothandel

  • Een nadeel van een collectief pensioen is dat de regeling voor iedereen geldt. Het is dus verplicht voor elke werknemer.
  • Omdat het een regeling voor iedereen is, is de regeling niet voor iedereen maatwerk.
Test: heb ik collectief pensioen nodig

Budget, wat mag het pensioen kosten?

De grote vraag is natuurlijk altijd: ”Wat mag het pensioen kosten?”. Het is belangrijk bij het beantwoorden van deze vraag hoe de zaken gaan. Dan bedoel ik niet dit jaar of vorig jaar, maar bijvoorbeeld de afgelopen 5-10 jaar. Is er groei? Is je bedrijf (erg) winstgevend? Op basis van deze antwoorden en in overleg met jou, als eigenaar, stellen we een budget samen.

Je krijgt dan een totaaloverzicht van alle kosten. Zoals bijvoorbeeld de kosten van de regeling zelf, de spaar en risicopremies. Verder ontvang je ook de kosten van de uitvoerder en de kosten van de adviseur. Op deze manier heb je een totaaloverzicht en kom je niet voor verrassingen te staan.

Door dit artikel (pensioen technische groothandel) benieuwd naar jouw pensioen? Kijk dan eens op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een overzicht!

De regeling kunnen we spotgoedkoop maken, dit betekent dan wel een wat minder goed pensioen. Een erg dure regeling, betekent een uitstekend pensioen. Uiteraard zit daar van alles tussenin. De keuze is aan jou!

Pensioen technische groothandel

Communicatie van pensioen technische groothandel

Het pensioen technische groothandel is dus een “vrij” pensioen. Dat klinkt mooi en dat is het ook. Dit betekent dat je een pensioen op maat kan maken voor jouw personeel. Er gaat veel geld in deze arbeidsvoorwaarde zitten. Hoe zorg je er nou voor dat jouw werknemers dit ook waarderen? Dit doen we door een goede communicatie ieder jaar weer.

Daar hebben we bij PensioenVizier mooie oplossingen voor. Zoals duidelijke communicatie op de loonstrook. Zo is er ook een functionele eigen bedrijfswebsite (portal) van de technische groothandel. Deze website is “custom made” specifiek voor jouw bedrijf.

Bovendien is er een web applicatie voor de telefoon voor iedere medewerker. Hier staan ook alle oude pensioenen in. Zo weet de werknemer precies wat zijn/haar inkomen is na pensioendatum. Dat geeft niet alleen duidelijkheid maar geeft ook aan welke verwachtingen reëel zijn en welke niet.

We stimuleren de interesse door ieder jaar een presentatie te houden voor jouw personeel met de befaamde “kitkat quiz”. Zo betrekken we de werknemers ieder jaar weer bij hun pensioen zodat zij deze arbeidsvoorwaarde optimaal waarderen.

Bereken hier het collectief pensioen

Beoordeel het pensioen niet op prijs

Waar moet je op letten bij pensioen technische groothandel? Beoordeel in elk geval niet op prijs! Omdat pensioen best complex is, bestaat de neiging om pensioen te beoordelen op prijs. Dit is veruit de slechtste manier om pensioen te vergelijken.

Zo zijn er tal van criteria waar je op kunt letten. Daarom hebben we een checklist pensioen gemaakt. Deze is handig en compact. Zo kom je beslagen ten ijs en kan je een gedegen keuze makkelijk onderbouwen.

Benieuwd naar deze checklist? Of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Je kunt ons telefonisch bereiken op 088 9000 900. Daarnaast kun je ook het formulier hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op!

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Als werkgever heb je een zorgplicht voor je werknemers. Sinds de Wet pensioencommunicatie (2015) in werking is getreden, wordt de werkgever ook grotendeels verantwoordelijk gehouden voor het informeren en begeleiden van de werknemers omtrent hun pensioen. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.