150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Pensioen voor jouw groeiende bedrijf

Je begint voor jezelf met een briljant idee. Voordat je het weet heb je je eerste personeelslid aangenomen. De markt trekt aan je je groeit gestaag. Het tweede personeelslid meldt zich aan en vraagt om pensioen. Wat nu? Bij PensioenVizier maken we graag een pensioenregeling op maat. Eentje die meegroeit. Je begint met een laag en goedkoop pensioen. Ieder jaar kun je dan wanneer je wilt met hoeveel je wilt verhogen.

Pensioen en nieuwe werknemers

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Dat is logisch want eigenlijk is pensioen uitgesteld loon. Dus als je bij het sollicitatiegesprek kunt melden dat er een (goede) pensioenregeling is heb je een streepje voor op de concurrent.

Werknemers bouwen niet zelf aan hun pensioen. Tenminste de meesten niet. Daarom is het ook een beetje zorgplicht van de werkgever om het aan te bieden. Op deze manier zorg je ook voor nabestaanden pensioen en premiedoorbetaling als iemand langdurig ziek is.

Hoe is pensioen geregeld in Nederland?

In Nederland is het pensioen geregeld aan de hand van drie pijlers. Deze drie pijlers zijn; de overheid, de werkgever en jezelf.

De eerste pijler is geregeld door de overheid. Iedereen die in Nederland woont of werkt heeft recht op de AOW. De uitkering (in 2023) is een basisuitkering en bedraagt voor gehuwden €11.686,32 bruto per jaar per persoon. Samen heb je na AOW datum dus €23.372,64. Ben je alleenstaand dan is de AOW €17.169,60 bruto per jaar.

De tweede pijler is het pensioen wat je opbouwt bij de werkgever, het pensioen voor startups valt dus ook in de tweede pijler. Het kan zijn dat je werknemers bij een aantal werkgevers hebben gewerkt en daarom ook bij verschillende werkgevers pensioen hebben opgebouwt. Dit kan je bekijken op www.mijnpensioenoverzicht.nl

De derde pijler is wat jij of je werknemer zelf regelt denk hierbij bijvoorbeeld aan een spaarrekening of via een lijfrente.

Pensioen voor start-ups, duur?

Pensioen voor startups hoeft niet per se duur te zijn. Zoals eerder gezegd heb je goedkope en dure pensioenregelingen. Heb je graag een idee van de kosten? Gebruik dan onze rekentool! Hierbij heb je direct overzicht van de verschillende kosten! Heb je besloten om te starten met het aanbieden van pensioen? Dan maken wij natuurlijk graag een vrijblijvende offerte voor je! Het voordeel van het aanbieden van pensioen is dat je werkgevers makkelijker aantrekt en langer weet te behouden. Alles weten over de voordelen van een pensioenregeling? Lees dan dit artikel!

Ga voor een gratis offerte!

Pensioen voor de toekomst van jouw bedrijf

Met pensioen heb je niet alleen een aantrekkelijk arbeidsvoorwaarde maar je doet ook een stukje zorgplicht. Als een werknemer komt te overlijden dan is er nabestaandenpensioen. Als de werknemer langdurig ziek is stopt na twee jaar de premie en wordt deze overgenomen door de aanbieder. Met een pensioenregeling zet je de voordeur wat verder open en de achterdeur wat dichter. Dit alles zonder keuring!

Interessant voor groeiende bedrijven

Pensioen is niet top of mind als je begint, maar wèl bij jouw personeel. Daarom is het ook bij één personeelslid verstandig om een pensioen aan te bieden.

Je bent aantrekkelijker voor nieuw personeel, wie wil dat nou niet?

Het voordeel van vroeg beginnen

Bij pensioen voor startups is het vanzelfsprekend dat wanneer je eerder begint, je langer premie inlegt en dus meer spaart. Maar er is meer! Het effect van rendement op rendement is niet te onderschatten. Het lijkt wel magie: laat de tijd zijn werk doen en je voegt waarde toe. Naar verluidt zei Albert Einstein het al: het rendement op rendement effect is het achtste wereldwonder. Als je het begrijpt, dan verdien je eraan, en als je het niet begrijpt, dan kost het je geld.

Bij PensioenVizier letten we op verschillende zaken, maar belangrijk zijn lage kosten. Des te lager de kosten des te hoger het eindkapitaal.

Dus reken erop dat jouw nieuwe pensioenregeling lage kosten heeft!

Een pensioenregeling voor start-ups via PensioenVizier

Meestal beginnen we met een lage inleg. Dit is een “wenperiode”. Dit kan één jaar zijn maar ook vijf jaar. Door het jaarlijks contact, onderhouden we de regeling en informeren of de regeling nog voldoet. Heel vaak gaat de regeling in stapjes omhoog. Zo dat het geen pijn doet en de last makkelijk gedragen kan worden. Vrijwel altijd is er een werknemersbijdrage , deze ligt tussen de 30% en 50% Zo beseffen de medewerkers dat er pensioen is. Dat er veel verandert in pensioenland is wel duidelijk. Daarom houden we bij elk bedrijf ieder jaar weer een pensioenpresentatie. Dat kan live, op een video of Teams. Wil je live en video dat kan ook!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.