Pensioenadvies ook in Sneek

Stel je eens voor… Je bent een beginnende ondernemer in het hartje van het mooie Sneek. Je stelt jezelf de vraag: ‘Wat moet ik regelen voor mijn pensioen? Wat moet ik regelen voor als ik arbeidsongeschikt raak en wat moet ik regelen zodat mijn nabestaanden een potje overhouden als ik kom te overlijden?’.  In dit artikel krijg je meer uitleg over het pensioenadvies in Sneek, arbeidsongeschiktheid en het nabestaandenpensioen.

Pensioenadvies Sneek

 Wat we verstaan onder pensioen

Pensioen is het inkomen dat je ontvangt vanaf jouw pensioengerechtigde leeftijd. Dit inkomen komt dan in plaats van het salaris. Het pensioen bestaat voornamelijk uit drie pijlers, namelijk:

·         De AOW (Algemene Ouderdomswet);

Bijna iedereen in Nederland heeft recht op AOW. De AOW is een basispensioen. Dit kan aangevuld worden met pijler 2 en/of pijler 3. De pensioenleeftijd is van 65 jaar naar 67  jaar of ouder verschoven. Vanaf 2022 is de toename van de AOW-leeftijd afhankelijk van het stijgen van de levensverwachting.

·         Het werkgeverspensioen;

Bijna iedereen bouwt via zijn werkgever pensioen op. Dit komt bovenop het basispensioen (pijler 1). Je hebt hier alleen recht op als je bij je werkgever aan een pensioenregeling hebt meegedaan. Zo’n pensioenregeling ziet er per werkgever weer anders uit. Indien jouw werkgever geen pensioenregeling heeft, bouw je ook geen werkgeverspensioen op.

Heb jij met je onderneming geen pensioenregeling? PensioenVizier te Sneek verstrekt ook collectieve pensioenen. Zo kan ook jij goede secundaire arbeidsvoorwaarden aan de werknemers aanbieden. Misschien heeft u als werkgever al een pensioenregeling, wij checken deze graag!

·         Het inkomen dat je zelf hebt geregeld en/of gespaard.

Meestal is de AOW en het werkgeverspensioen niet voldoende om van rond te komen op pensioenleeftijd. Daarom is het verstandig om zelf extra pensioen op te bouwen. Dit kan gedaan worden door middel van banksparen, lijfrenteverzekering of beleggen.

Oke.. genoeg over het woord Pensioen. Nu gaan we verder met arbeidsongeschiktheid.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Wat we verstaan onder arbeidsongeschiktheid

Je bent arbeidsongeschikt als je door een ziekte of handicap je werkzaamheden niet meer of niet (volledig) kunt verrichten.

Om de kosten bij arbeidsongeschiktheid te dekken kan je een verzekering afsluiten. Dit kan je doen bij PensioenVizier te Sneek. Wij helpen je met het kiezen van de juiste verzekeraar en regelen alles omtrent deze arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je mag onder andere zelf bepalen welk bedrag je wilt verzekeren, hoelang het eigen risicotermijn is en of er een index op zit.

Op basis van deze kenmerken maken we een vergelijking van verschillende aanbieders. Hier kiezen we de goedkoopste aanbieder met de beste voorwaarden uit. Zo zorgen wij er altijd voor dat je niet te veel betaalt!

Als laatste gaan we naar het nabestaandenpensioen.

Wat is nabestaandenpensioen eigenlijk?

Het is erg belangrijk dat je je bewust bent van de financiële gevolgen zodra jij komt te overlijden. Of je partner natuurlijk. Er valt dan een inkomstenbron weg en dit heeft gevolgen voor jou, je partner en/of kinderen. De vaste lasten moeten namelijk wel gedekt worden. In Nederland is de ANW wet van kracht. Deze wet geeft volwassenen van wie de partner is overleden, recht op een uitkering. Toch heeft niet elke Nederlander hier recht op, je moet namelijk aan een aantal eisen voldoen:

  • De nabestaande moet jonger zijn dan de AOW-leeftijd (65 jaar tot 67 jaar: afhankelijk van het geboortejaar);
  • De nabestaande heeft een kind onder de 18 jaar;
  • De nabestaande is voor tenminste 45% arbeidsongeschikt;
  • De nabestaande is geboren voor 1950.

De hoogte van de ANW-uitkering hangt af van het inkomen van de nabestaande. Er is een maximum van 70% van het netto minimumloon.

Mocht je niet aan deze eisen voldoen dan kan je een eigen verzekering afsluiten. Ook dit kan je natuurlijk regelen bij PensioenVizier in Sneek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je geen omkijken hebt naar het risico op financiële gevolgen door het overlijden van jouw partner. Pensioenadvies Sneek helpt jou graag met het kiezen van de beste aanbieder en luistert naar jouw wensen. Je mag zelf bepalen welk bedrag je wilt verzekeren en hoeveel jaar je deze verzekering door laat lopen. Wil je meer weten over pensioenadvies Sneek?

Pensioenadvies Sneek helpt je graag

Neem gerust de proef op de som en probeer pensioenadvies Sneek. Het eerste gesprek is vrijblijvend, zodat we ontspannen kennis kunnen maken. We hebben inmiddels vele duizenden pensioenadviezen op onze naam staan en zijn al meer dan zestien jaar expert in ons vak. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Sneek maar we hebben ook nevenvestigingen. In Schinveld, en één in Amsterdam.

Heb jij behoefte aan pensioenadvies dan denk ik dat wij jou van dienst kunnen zijn! Zijn wij de goede pensioen adviseur voor jou? Neem contact met ons op en wij zoeken dit samen uit.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.