145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Waarom een AOV?

Je bent ondernemer en je vraagt jezelf af: ”Waarom een AOV’?’ Als je een bedrijf begint, is het misschien niet het eerste waar je aan denkt. Echter kan het wel van belang zijn. Want wat gebeurt er als je niet meer kan werken door ziekte? Al je inkomsten zijn weg, terwijl je uitgaven wel blijven.

Welke AOV moet ik kiezen?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft niet duur te zijn. Draai alleen aan de goede knoppen! Maar wat betekent dit?

Het is belangrijk om uit te zoeken waar jij je gaat verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Dit kan op verschillende manieren, zo kun je kiezen uit een broodfonds of kies je toch een verzekeraar? En welke verzekeraar dan? Zo zijn er meerdere factoren waar jij rekening mee moet houden.

PensioenVizier zet graag alle opties en verzekeraars op een rijtje. Dan kiezen we de AOV die het beste voor jou is! Wij zijn onafhankelijk en ontvangen geen vergoeding van een aanbieder. Er zijn zo een 40 aanbieders in Nederland. Wij doen met ieder van deze aanbieders zaken. Door jarenlange ervaring en goede vergelijkingssoftware komen we bij die AOV uit die het beste bij je past.

Vergelijk zelf je AOV via Yezzer

Drempel van arbeidsongeschiktheid

De drempel van arbeidsongeschiktheid is een belangrijke prijsbeïnvloeder. Des te hoger de drempel, des te lager de kans op een uitkering en…des te lager de prijs. Ons advies is om de drempel zo laag mogelijk te houden. In de meeste gevallen is dat een drempel van 25% bij arbeidsongeschiktheid.

Eindleeftijd bij AOV

Door de (eind)leeftijd te vervroegen kan de prijs ook naar beneden. Is de eindleeftijd 60 dan is de AOV goedkoper dan eindleeftijd 65 of 68. Wellicht is er genoeg vermogen op je 60ste…

Beroepscriterium

De goedkoopste dekking is “passende arbeid” hierbij wordt een baan gezocht die past bij je opleiding en ervaring. Deze optie is goedkoper dan “beroepsarbeidsongeschiktheid”. Hier wordt jouw eigen beroep gedekt tegen arbeidsongeschiktheid.

Hoogte verzekerde som bij AOV

Dit is een inkoppertje. Het is natuurlijk goedkoper om €20.000 te verzekeren, dan bijvoorbeeld €40.000. Sterker nog, als ik het “quick en dirty” uitreken is €20.000 de helft goedkoper dan €40.000.

Hier kun je dus de premie mee verhogen of verlagen.

Bereken hier jouw pensioen als ondernemer!

Rubriek A en rubriek B

We gebruiken geen vakjargon. Rubriek A is de eerstejaarspremie en rubriek B is de premie die tot aan de einddatum (eindleeftijd) geldt. Rubriek A is een lage premie (gaat over het eerste jaar) en rubriek B is een hoge premie. Deze gaat over een langere termijn….

Je kan er dus voor kiezen om het eerste jaar een hoge uitkering te nemen en daarna een wat lagere premie.

Meer weten over een AOV of andere zaken? Bel gerust 088-9000900 of laat een bericht achter op onze contactpagina, dan nemen wij contact met u op.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.