De financiële planning is voor elke ondernemer anders. Het is altijd fascinerend om te zien wat de wensen zijn van de ondernemer en hoe ze kunnen veranderen door blijde gebeurtenissen (verhuizen, trouwen, groei van het bedrijf). Maar ook treurige gebeurtenissen (overlijden, scheiden, faillissement).

Wij begeleiden je naar het pensioen wat jij wilt.

Hoe sta ik ervoor als ik mijn bedrijf beëindig? Het bedrijf waar je al die jaren zo hard voor gewerkt hebt, staat nu als een huis! Je hebt een mooi bedrijf en goede jaarcijfers. Ieder jaar weer. Dat is wat waard. Hoeveel dat waard is, weet je pas als de koper het geld op tafel legt. Tot die tijd maken we een raming. Bijvoorbeeld het eigen vermogen plus drie keer de jaarwinst. Dat is een mooi begin voor jouw oudedagsvoorziening.

Welk inkomen heeft mijn partner na mijn overlijden? Het is natuurlijk verdrietig als één van de ouders in een gezin vroegtijdig overlijdt. Voor de achterblijvende partner en eventuele kinderen is het nog triester als daarna blijkt dat de financiën niet goed geregeld zijn. Kun je de hypotheek blijven betalen? Kunnen de nabestaanden blijven leven zoals ze financieel gewend waren? Begin met goed advies voor een overlijdensrisicoverzekering! Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) sluit je af om de genoemde risico’s af te dekken!

Wat is mijn inkomen als ik arbeidsongeschikt raak? Je zult nu vast denken “ik ben nooit ziek” en dit klopt! Maar soms hoef je niet ziek te zijn om arbeidsongeschikt te raken.  Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt zekerheid en is fiscaal aftrekbaar. Je betaalt deze AOV privé en trekt de premie ook privé af. AOV’s hebben de naam duur te zijn, maar ze zijn er in alle soorten en maten.

Hoe ziet mijn inkomen er na pensionering uit? Wij brengen graag de financiële planning voor jouw als ondernemer in kaart neem hiervoor contact op!

Afhankelijk van jouw (financiële) situatie moet er veel, of juist weinig geregeld worden als jij financiële zekerheid wil. PensioenVizier geeft jou inzicht en een helder advies. Samen kijken we naar jouw situatie, vervolgens adviseren wij wat je kan doen om financiële zekerheid te realiseren. PensioenVizier vergelijkt de verschillende producten op basis van jouw wensen. Wij zorgen ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Meer informatie over financiële zekerheid en de bijkomende risico’s? Neem dan contact met ons op!