Wat is een beschikbare premieregeling?

Beschikbare premieregeling

Een beschikbare premieregeling, wat is dat? Een beschikbare premieregeling is een pensioenregeling, waarbij de werkgever een bepaalde premie beschikbaar stelt voor de pensioenopbouw. Deze ingelegde premie komt in jouw eigen pensioenpotje en wordt vervolgens belegd. Alles weten over een beschikbare premieregeling? Kijk dan onze korte video!

Verschil tussen…?

Anders dan bij Middelloon of Eindloon staat de hoogte van het uiteindelijk te bereiken pensioen niet vast. Bij een beschikbare premieregeling is de hoogte van het pensioen afhankelijk van de hoogte van de beschikbaar gestelde premie. Daarnaast van het rendement dat met de pensioenbeleggingsrekening of –verzekering gemaakt wordt en de hoogte van de inhoudingen op de verzekering of rekening wegens kosten of risicodekkingen.

Omdat het geld wordt belegd, kan bij ongunstige beursontwikkelingen de opbrengst van de regelingen op het moment dat de werknemer met pensioen gaat, tegenvallen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat de beursontwikkelingen gunstig zijn en de werknemer van een hoger pensioen kan genieten dan verwacht.

Ga voor duidelijkheid! Laat je adviseren!

Voordeel beschikbare premieregeling

Door gebruik te maken vaan een beschikbare premieregeling, bepaal je als werkgever zelf de hoogte van jouw premie, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

Meer weten?

Wil jij het collectieve pensioen voor jouw werknemers goed geregeld hebben? Neem dan contact op met PensioenVizier!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.