145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Heb jij een financieel doel?

Wat is de reden dat niemand een financieel doel heeft?

‘Wat hebben Martin Luther King, Steve Jobs en John F. Kennedy met elkaar gemeen?  Ze hadden een doel!
King wilde vrede realiseren tussen de zwarte en blanke mensen. Jobs wilde mensen uitdagen om het bestaande te verslaan. Kennedy wilde een Amerikaan op de maan zetten.
Wie zichzelf een doel stelt behaalt succes! Waarom denkt het merendeel van mijn relaties dan geen doel nodig te hebben? Zijn zij zó bang om te falen?

Een doel stellen werkt, je doet het zelf al…!

Ik heb geweldig nieuws voor je! Je bent uitgenodigd om geheel kostenvrij een driedaagse reis te maken naar Hawaii, in het gezelschap van onze vriendengroep. We vertrekken morgen om 8 uur ’s morgens en hebben nog plaats voor twee mensen, je vrouw mag natuurlijk ook mee. We reizen met een privéjet en logeren in een villa op het strand.

Je geeft aan enorm enthousiast te zijn. Jij en je vrouw pakken gelijk de agenda en beginnen met plannen. Jullie schrijven alles op wat er nodig is zodat jullie meekunnen. vervolgens deel je de lijst in op orde van belangrijkheid en je delegeert een aantal taken.

Je bent klaar en belt je vriend terug: “hey, ik heb mijn agenda herschikt en we kunnen mee!’’

Zie je nu dat, als je de bestemming maar voor ogen hebt, je meer kunt doen in 24 uur dan hetgeen je normaal in weken doet? Maar waarom dan?

Simpelweg omdat je een doel hebt, een geaccepteerd doel. Deze situatie geldt ook voor je financiële doel. Als je een doel opstelt zorgen jouw doorzettingsvermogen en ambitie voor de rest.

Naar

Een doel werkt er is zelfs een theorie …

Jazeker! Rond het jaar 1953 heeft een casestudie plaatsgevonden. Deze studie vond plaats binnen de muren van Harvard. De studie werd uitgevoerd onder geslaagde studenten. Er is ontdekt dat 3% van de geslaagden een doel had opgesteld.

Twintig jaar later heeft een vervolgonderzoek plaats gevonden. De resultaten toonden dat de 3% respondenten met een doel aantoonbaar meer bereikt hadden dan de groep van 97% die geen doel hadden opgesteld. Is dat toeval? Ik denk van niet… Ook met een financieel doel bereik je dus meer.

Hoe merk ik dit in mijn werk?

In mijn leven als pensioenadviseur (Liever: Financial-lifestyle-planner of toekomstmanager) is er nog nooit iemand geweest die naar mij toe kwam en zei: “Marcel, je moet mij helpen met mijn persoonlijke financiële doelen” Wanneer ik mijn relaties vroeg naar hun financiële doelen was de reactie vrijwel altijd: “wat bedoel je Marcel?”. Als ik de vraag concretiseerde wekte ik interesse… Ze vroegen mij:  “Marcel, wil je mij helpen met mijn financieel doel?”

Ikzelf ben zeer overtuigd van het verband tussen financiële doelen en het behalen van succes. Ik ben er tegelijkertijd ook van overtuigd dat niemand hier de tijd voor wil nemen. Ik vertel je hoe dit komt…

Financieel doel

Stel je wel een goed financieel doel?

Ik kom regelmatig relaties tegen die een duidelijk financieel doel denken te hebben. Zij laten trots een nummertje zien. Kun je je voorstellen dat mijn relatie zegt: “mijn doel  is 2.000.000”.  Wanneer hij of zij stopt met werken zegt hij misschien wel: “oh… dat bedrag geeft me niet het gevoel dat ik er ben. Misschien is er werkelijk 3.000.000 nodig” Herken je de absurditeit?.. Je financieel doel is geen nummer, jouw financieel doel is een levensvisie! De nummers komen vanzelf, zij gaan jouw doel ondersteunen..

Ben je bang dat je het doel niet kunt realiseren?

Oké, lees de volgende voorbeelden dan eens door:

Waarom gaat een schip toch de zee op als het veiliger is om in de haven te blijven?Waarom vliegt een vliegtuig terwijl het veiliger is om aan de grond te blijven? En waarom stel je een doel als de mogelijkheid bestaat dat je faalt?

Misschien gebeurt er wel iets ergs….

Het schip kan zinken,het vliegtuig kan crashen…Jij kan het verkeerde financieel plan hebben!

Het voordeel van geen plan hebben is het ingebouwde excuus dat je niet gefaald hebt omdat je toch nooit een financieel doel gesteld had….best wel laf? Het is een keuze, naar mijn mening een onverstandige. Als het schip niet vaart, wordt het snel niet zeewaardig, en het vliegtuig roest veel sneller wanneer het op de grond blijft.

Ja oké… Er zit een risico aan het stellen van een financieel doel, maar het risico wordt nog veel groter wanneer het financieel doel ontbreekt. Net zoals schepen moeten varen en vliegtuigen moeten vliegen, moeten mensen ook een doel hebben. Zowel privé als op financieel vlak, en het liefst een combinatie van die twee.

Jouw pensioensituatie wordt nooit beter door er niet naar te kijken!

financieel doel

Goed nieuws, er is een medicijn

  • Erken dat je geen financieel doel hebt
  • Vind een financieel doel dat je wilt omarmen en acceptabel is. Is zoveel mogelijk geld verdienen een doel?
  • Stel een groot doel, denk groot. Van grote doelen wordt je enthousiast, bovendien ga je ze gemakkelijk halen! Heb vertrouwen en geloof in je doel… je kan veel meer dan je denkt!
  • Pleeg onderhoud aan je financieel doel. Dus kijk op gezette tijden of je ook op schema ligt… moet je bijvoorbeeld extra geld inleggen?

Wij omarmen met alle liefde jouw doel, niet je cijfer. Wij verzorgen de cijfers en het achtergrondwerk.. Jij kunt genieten.. en met alle kracht je levensdoel realiseren!

Bereken hier jouw pensioen!

Heb je interesse in het bepalen van jouw eigen toekomst? Wij helpen jou graag bij het uitstippelen van jouw financieel doel en de stappen die je kunt nemen om het financieel doel te realiseren. Je kunt contact met ons opnemen via 088 9000 900 of klik op de link om naar onze contactpagina te gaan.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.