150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Gratis pensioenadvies, bestaat dat?

Gratis pensioenadvies, dat kan toch helemaal niet? Alles wat gratis is, heeft geen waarde toch? Daar valt wat voor te zeggen en onze dienstverlening is ook zeker niet gratis… Waar leven we anders van?

Eerst maken we een kennismaking en maken we duidelijk waar je staat. Deze kennismaking is volledig vrijblijvend en eventuele kosten nemen wij voor onze rekening. Is er een “klik” en is jouw winst groter dan de kosten van onze dienstverlening, dan willen wij je graag helpen. Onze dienstverlening is na één jaar per maand opzegbaar!

Direct naar:
Bereken hier jouw pensioen!

Waarom pensioenadvies niet gratis is

Pensioenadvies is maatwerk! Elke situatie is anders, daarom is ook geen enkel advies gelijk. Een degelijk pensioenadvies is daardoor niet gratis. Een pensioenadviseur kijkt naar jouw situatie en maakt op basis hiervan een stappenplan om ervoor te zorgen dat je niet alleen nu, maar ook later lekker kunt (blijven) leven. Je moet pensioenadvies zien als investering op de lange termijn en niet als een eenmalige kostenpost!

Dit levert advies over pensioen op

De pensioenadviseur heeft veel kennis van fiscaal-juridische zaken en kan jou goed adviseren over hoe je kan sparen voor jouw oude dag. De winst zit hem in de volgende aspecten:

 • Meer duidelijkheid; Je weet waar je bent en waar je naar toe wilt.
 • Minder kosten; Je betaalt maar aan één partij en niet aan drie verschillende voor pensioenadviezen (accountant, tussenpersoon en vermogensbeheer).
 • Vaste contactpersoon; Je krijgt iemand die je kunt vertrouwen en niet steeds een ander gezicht.
gratis pensioenadvies

Veel ondernemers vragen zich af of:

 • ze later hun levensstandaard kunnen behouden;
 • hun gezin/nabestaanden wel goed verzorgd achterblij(ft)ven;
 • er bij ziekte wel voldoende dekking is, zodat zij hun spaargeld niet hoeven aan te raken.

In het eerste gesprek inventariseren en analyseren wij waar je nu staat. Het is geen diepgaande inventarisatie. Wanneer jij alle benodigde pensioenpaperassen meeneemt of op de mail zet, beloven wij jou duidelijkheid met betrekking tot bovenstaande zaken! Geen addertjes onder het gras, kleine lettertjes of facturen die nagestuurd worden. Geen gratis pensioenadvies, wel een leuk kennismakingsgesprek!

Kan PensioenVizier iets voor mij beteken?

Hoe herken ik een goede pensioenadviseur?

Een goede pensioenadviseur heeft oprechte interesse in jouw leven en dromen. De pensioenadviseur heeft plezier in het werk en een passie voor pensioen. Een goede pensioenadviseur geeft je begrijpelijke adviezen, in korte en heldere taal. Wil je weten waar je op moet letten bij het kiezen van een goede pensioenadviseur? Lees dan ons artikel over “goed pensioenadvies

Hoeveel ouderdomspensioen krijg ik straks?

Het ouderdomspensioen is opgebouwd uit drie pijlers, namelijk:

 • AOW-uitkering;
 • Alle pensioenen – via je (ex)werkgever (pensioenverzekeraar/-fonds);
 • (Bancaire) lijfrente(s).

Ben je benieuwd naar wanneer en hoeveel AOW-uitkering je krijgt op jouw pensioendatum?

Weet je al hoeveel pensioen je via jouw (ex) werkgever(s) hebt opgebouwd?

Kijk dan even op mijnpensioenoverzicht.nl

Wil je weten hoe het pensioen van de ondernemer eruit ziet? Lees dan ons artikel over “Het pensioen van de ondernemer

Pensioen en arbeidsongeschiktheid

Als ondernemer ben je genoodzaakt zelf iets te regelen voor het geval je ziek of arbeidsongeschikt raakt. Wil je jouw inkomen en vermogen beschermen? Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorg je zelf voor de noodzakelijke financiële bescherming van je inkomen. Een gratis pensioenadvies kan iets zeggen over iedereen, een goed pensioenadvies kan iets zeggen over jouw situatie! Meer weten over een AOV? Lees dan ons artikel over “arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Pensioen voor jouw nabestaanden

Ben je ondernemer/DGA? Wat krijgen jouw nabestaanden als jij komt te overlijden? Is er dan nog wel “brood op de plank”?”

Het is best wel belangrijk dat je bewust bent van de financiële gevolgen als jij (of je partner) komt te overlijden. Als jij als zelfstandige komt te overlijden, vallen jouw inkomsten weg. Dit heeft consequenties voor je achterblijvende partner en eventueel jullie kinderen. Maar ook andersom: wanneer je partner komt te overlijden, kan dit grote financiële consequenties hebben. Wie weet moet je minder gaan werken, of zelfs je ondernemingsactiviteiten staken. Er zijn verschillende manieren om met het overlijdensrisico om te gaan. In ons artikel over “nabestaandenpensioen” kan je er meer over lezen.

Lees meer over nabestaandenpensioen

Plan een kennismaking met PensioenVizier

Pensioen is een verzamelbegrip, het is een complexe materie. Het wordt niet simpeler om een aantal redenen:

 • Je situatie verandert gedurende jouw pensioenopbouwperiode;
 • Je wensen zouden ook wel eens kunnen veranderen gedurende jouw opbouwperiode;
 • De fiscus verandert de spelregels (bijna) ieder jaar, denk o.a. aan het pensioenakkoord juli 2019;
 • De rendementen van jouw vermogen wisselen ook ieder jaar en dat heeft invloed op je persoonlijke financiële plan.

Gratis pensioenadvies bestaat dus niet, maar we willen je wel helpen. Heb jij behoefte aan degelijk pensioenadvies, neem dan contact met ons op! Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken via 088 9000 900 of laat een bericht achter op onze contactpagina.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig op onze kosten is?

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Paul Verbeek

Paul Verbeek (PensioenVizier Schinveld) is niet alleen een gepassioneerd pensioenadviseur, hij coacht na een succesvolle eigen volleybalcarrière ook diverse volleybalteams. Het coachen van mensen zit hem in het bloed. Zo brengt hij jou met plezier en humor naar jouw doel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.