150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Wat doet een pensioenadviseur?

Als je verder leest wordt uitgelegd wat de werkzaamheden zijn en waar een goede pensioenadviseur aan moet voldoen. Ook lees je in dit artikel hoe je een goede pensioenadviseur herkent. Een pensioenadviseur helpt jou met jouw pensioen. Ieder jaar wordt er gekeken naar jouw wensen en risicoprofiel. Dit zorgt ervoor dat je elk jaar up-to-date bent van jouw financiële situatie. Dit is precies wat wij doen.

Direct naar:

Het werk van een pensioenadviseur bestaat voornamelijk uit de volgende hoofdzaken:

Beleggen en vermogensbeheer

Jouw pensioenadviseur helpt je bij de keuze waarin jij jouw geld in belegd. Dit doet hij door middel van het schrijven van een beleggingsbeleid.

Fiscaal juridische zaken

Jouw pensioenadviseur heeft de nodige kennis van de belastingwetgeving omtrent het pensioen.

Verzekeringstechnische aspecten

Jouw pensioenadviseur adviseert jou over verzekeringen en bijbehorende risico’s. Pensioenrisico’s zijn overlijden en arbeidsongeschiktheid. Wanneer er geen verzekering is afgesloten, kunnen deze risico’s vaak niet gedragen worden. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken wat jouw wensen zijn bij overlijden en/of arbeidsongeschiktheid. Een specialist weet jou op de juiste manier te adviseren over jouw risico’s en het verzekeren daarvan.

Wanneer is een pensioenadviseur goed?

Een goede pensioenadviseur let op de belangrijke zaken en houdt rekening met jouw wensen en jouw risico’s. Jouw wensen horen voorop te staan. Hij/zij hoort zich te verdiepen in jouw leven en levensstandaard zodat deze voortgezet kan worden op het moment dat je met pensioen gaat. Een goede pensioenadviseur geeft onafhankelijk pensioenadvies in duidelijke taal. Daarnaast moet een goede adviseur jouw eigen pensioen voor jou begrijpelijk maken. Je financiële situatie moet 24/7 beschikbaar (en up-to-date!) zijn voor jou.

Hoe word je een pensioenadviseur?

Dat is een combinatie van factoren, wij denken dat nieuwsgierigheid en dienstbaarheid de belangrijkste factoren zijn. Natuurlijk moet je wel over de nodige papieren beschikken. Je bent niet zomaar pensioenadviseur. Hiervoor zijn de nodige diploma’s vereist. Zoals WFT Basis, WFT Vermogen, WFT Inkomen en WFT Pensioen. Hierbij is het eenmalig halen van deze diploma’s niet genoeg. Ten slotte moet je iedere drie jaar examen doen om je kennis bij te schaven.

Naast deze diploma’s moeten pensioenadviseurs zich houden aan de richtlijnen van de Autoriteit Financiële Markten. Deze richtlijnen zijn vooral gericht op het completeren van je dossiers en het correct verwerken van alle gegevens. De AFM controleert niet alleen vanuit kantoor, maar ze doen ook steekproeven bij adviseurs. Wanneer het blijkt dat de dossiers niet kloppen dan kan er een fikse boete volgen. Deze boete kan oplopen tot een paar miljoen euro. Daarnaast moet je als pensioenadviseur kunnen aantonen dat je up-to-date bent en je met regelmaat verdiept in vakkennis door middel van cursussen, meetings en vakliteratuur.

Als er is voldaan aan de bovenstaande eisen, dan ben je al een heel eind op weg naar een goede pensioenadviseur.

Advies PensioenVizier

Zoek jij een goede pensioenadviseur? Dan ben je bij PensioenVizier aan het juiste adres. Wij helpen jou graag om jouw pensioen inzichtelijk en begrijpelijk te maken. Je kunt contact met ons opnemen via 088 9000 900 of klik op de link om naar onze contactpagina te gaan.

PensioenVizier specialiseert zich in het maken van financiële planningen voor ondernemers en ondernemingen. Bij het maken van financiële planningen wordt ook gekeken naar het ouderdomspensioen, de situatie bij overlijden en de situatie bij arbeidsongeschiktheid. Om die reden hebben wij al meer dan 10.000 adviezen uit mogen brengen voor jong en oud. Wij denken mee met onze relaties over individuele en collectieve pensioenen. Kenmerken van ons advies zijn dat we voldoen aan de wetgeving, integer handelen en uiteraard staat het belang van onze klant voorop. PensioenVizier maakt gebruikt van een financieel dashboard zodat jij altijd jouw financiële situatie kunt bekijken. Klik hier om naar het financieel dashboard te gaan.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?

Klik hier om contact met ons op te nemen!
Wat doet een pensioenadviseur?

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Het is belangrijk dat jouw werknemers niet alleen weten hoe ze er op dit moment voorstaan, maar ook of ze nog op de goede weg zijn om hun doel op hun AOW-datum te bereiken. Hierbij komt pensioencommunicatie om de hoek kijken! Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.