Arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat!
Een goede en betaalbare manier om jezelf als directeur-grootaandeelhouder (DGA) te beschermen tegen arbeidsongeschiktheid, is het nemen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je wordt voorzien van een periodieke uitkering bij ziekte of invaliditeit. Zo ben je als DGA toch in staat om jouw vaste lasten te betalen, ook al kun je (tijdelijk) niet werken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is in feite maatwerk. Je dient daarom keuzes te maken die bij jou passen. Keuzes waarmee je de premie ook flink kunt verlagen. Wij zijn gespecialiseerd in een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor DGA!
Direct naar;
- Voor wie?
- Bepaal je eigen risico!
- Wat wordt de uitkeringsdrempel?
- Tot welke leeftijd wil je een uitkering?
- Hoe hoog is de uitkering?
- Beroepsarbeidsongeschiktheid of passende arbeid?
- De premie: standaard of combinatietarief?
- Indexering
De informatie die wordt gegeven is persoonlijk en zeer professioneel. Ook na meerdere jaren heb ik het volste vertrouwen in de adviezen die ik krijg.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering DGA is maatwerk
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is in feite maatwerk. Maar waarom is dat zo?
Het is maatwerk, omdat niet elke ondernemer of zelfstandige (ZZP’er) in gelijke omstandigheden verkeert en dezelfde risico’s loopt. Je dient daarom keuzes te maken die bij jou passen. Keuzes waarmee je de premie dus ook kunt verlagen. Een AOV is meestal niet goedkoop, maar geen inkomensverzekering is vaak duurkoop als er onverhoopt wat met je gebeurt.
Voor wie is de verzekering van belang?
De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor DGA is opgezet voor zelfstandig ondernemers. Als zelfstandig ondernemers worden aangemerkt:
- Zelfstandigen (ZZP)
- Directeuren-grootaandeelhouders
- Vrije beroepsbeoefenaren
- Meewerkende echtgenoten
Over het algemeen gelden er een paar goede redenen om als ondernemer, zelfstandige (ZZP’er) en freelancer een AOV af te sluiten:
- Er zijn geen andere inkomensbronnen, waarop je kunt terugvallen wanneer je werk door arbeidsongeschiktheid vervalt.
- De organisatie, waarin je zit, verplicht je om een AOV af te sluiten.
- De bank eist, dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit.
AOV DGA, maken van juiste keuzes!
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft dus niet duur te zijn. Er zijn verschillende manieren om de premie voor de verzekering te verlagen. Verlaag je AOV premie door goed te kiezen! Hieronder noemen wij een aantal factoren die invloed hebben op de hoogte van de premie:
1. Bepaal je eigen risico bij je AOV DGA
Ten eerste is het belangrijk om te weten welke periode je door kunt komen zonder een uitkering van de verzekering te krijgen. Dat is bepalend voor het eigen risico dat je wilt en kunt nemen.
premie.
2. Wat word je uitkeringsdrempel bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering DGA?
Ook kan je kiezen wat de uitkeringsdrempel wordt. De uitkeringsdrempel heeft te maken met de mate van arbeidsongeschiktheid. Standaard is de drempel gezet op 25% arbeidsongeschiktheid. Als je kiest voor een drempel van bijvoorbeeld 50%, wordt de premie een stuk lager.
3. Tot welke leeftijd keert arbeidsongeschiktheidsverzekering DGA uit?
Hoe korter de periode van uitkering, hoe lager de premie. Wie een goed pensioen heeft, kan de uitkering bijvoorbeeld laten stoppen op de leeftijd van 60 jaar. Wie dat niet heeft, kan beter voor een langere duur kiezen. Echter betaal je hiervoor ook meer premie.
4. Hoe hoog is de uitkering?
Vaak bedraagt de uitkering van de AOV DGA maximaal 80% van het laatst verdiende inkomen. Je kunt ook voor een lager percentage kiezen.
5. Beroepsarbeidongeschiktheid of passende arbeid bij arbeidsongeschiktheidsverzekering DGA?
Het maakt nogal uit of je verzekerd wilt zijn uit hoofde van je huidige beroep of vanuit passende arbeid. Vanuit je huidige beroep zal bij arbeidsongeschiktheid niet naar een andere baan worden gezocht, alvorens uit te keren. Bij de plicht tot passende arbeid kunnen er nog vele mogelijkheden van werk open liggen op grond van bijvoorbeeld je opleiding en ervaring. Doordat deze laatste variant in de praktijk lagere kosten met zich meebrengt, is het daarmee ook een goedkopere verzekering.
6. Hoeveel premie moet ik betalen voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering ?
De standaard premie blijft, ongerekend indexering voor de inflatie, gedurende de hele looptijd gelijk. Je kan ook kiezen voor een leeftijdgebonden tarief dat hoger wordt naarmate je ouder wordt en het risico voor de verzekeraar toeneemt. Wie het standaardtarief kiest, betaalt op jongere leeftijd relatief te veel, maar op latere leeftijd relatief lage kosten. Bij het standaardtarief worden de tarieven in feite gemiddeld. Bekijk wat voor jou het goedkoopste is.
7. Waarvoor ben ik nu verzekerd met de arbeidsongeschiktheidsverzekering DGA?
Van de verzekering kunnen een aantal zaken worden uitgesloten die premie verlagend werken. Denk hierbij aan:
- Burn-out en overbelasting;
- Zwangerschapsverlof;
- Psychische aandoeningen.
Aan de andere kant kunnen ook extra zaken in de verzekering worden meegenomen, zoals een ongevallenverzekering of een jaarlijkse medische scan.
8. Welke indexering van de arbeidsongeschiktheidsverzekering DGA geldt er?
Bij indexering wordt alles geïndexeerd: de premie, het verzekerde bedrag en de uitkering. Bepalend voor de premie is de mate van indexering waarvoor je kiest. Een volledige indexering pakt veel duurder uit dan een gedeeltelijke indexering.
Tot slot arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.
Houd altijd rekening met het risico van een verminderde arbeidsgeschiktheid op enig moment. Stel daarom je inkomen veilig met een goede AOV. Wij vragen altijd voldoende offertes aan en vergelijken vervolgens de voorwaarden van de arbeidsongeschiktheidsverzekering goed met je wensen. Met een AOV ben je tegen een redelijke premie goed verzekerd van een passend vervangend inkomen in de situaties waarin dat nodig is.
Wil je weten wat voor jou voordelig is?
Laat een bericht achter op onze contactpagina.
Natuurlijk is een AOV of schenkkring onderdeel van een financieel plan. Wij maken dat graag voor je. Dat geeft inzicht en zorgt ervoor dat je betere beslissingen neemt. Veel ondernemers gingen je voor.
Als je meer wilt weten over pensioen voor de ondernemer lees er hier dan meer over.