Collectief pensioen regelen

Hoe regel ik collectief pensioen?

Is collectief pensioen regelen moeilijk?

Een collectieve pensioenregeling is, naast salaris, een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde. Veel werkgevers vinden pensioenen complex, maar wij maken het eenvoudig. Een collectief pensioen regelen voor je werknemers lijkt misschien veel werk, maar met de juiste stappen is het vrij eenvoudig. Bij ons geen dikke rapporten, maar heldere, bondige communicatie. Wij zorgen voor alle wetgeving en regels en vertalen dit naar begrijpelijk advies. En kies je voor ons? Dan geven wij ieder jaar een presentatie voor de werknemers, iets wat erg gewaardeerd wordt, want daardoor blijft het voor iedereen begrijpelijk.

Kies voor PensioenVizier en ervaar eenvoud en professionaliteit in het regelen van een collectief pensioen. Start vandaag nog!

155+ Google reviews

20+ Jaar pensioenadvies op maat

Binnen 30 minuten reactie

Drie pensioencomponenten

De basis is de AOW, dit krijgt iedereen die in Nederland woont of in Nederland belasting betaalt. Daar bovenop komt het collectief pensioen (pensioen via de werkgever). Vaak wordt het pensioen verplicht via de cao. Als dat niet zo is, dan kan je het pensioen zelf regelen als werkgever. Als laatste heb je de eventuele eigen regelingen, zoals lijfrentes en beleggingsrekeningen.

Wat kost een collectief pensioen?

Dat hangt er van af. Er zijn dure regelingen en goedkope. We hebben een tool gemaakt waarbij je dit op eenvoudige wijze kunt berekenen. Let wel op, het is een indicatieve kostenschatting. Om een precies beeld te krijgen van de kosten, maken we graag een uurtje vrij. Op deze manier kan jij als werkgever een pensioen regelen voor je werknemers.

Vijf tips bij pensioen regelen voor werknemers

Hieronder noemen wij vijf tips bij het regelen van pensioen voor werknemers.

1. Een goed begin is het halve werk

Denk goed na over het collectief pensioen. Wat wil je precies?  Is het een zorg- of juist een beloningsgedachte? Wat is je budget en wat zijn de doelen? Natuurlijk helpen we je daarbij graag. Ook lopen we samen door een uitgebreide inventarisatie. Zo weet je als werkgever vooraf wat je wilt, hoeveel het kost en wat het opbrengt als je een pensioen gaat regelen voor je werknemers.

2. Laat de totale kosten doorrekenen voor het collectief pensioen

Het is belangrijk om te weten wat de totale regeling kost. Dat zijn dus alle kosten zoals:

  • Spaarpremie, dat is het ouderdomspensioen, geld voor later
  • Risicopremie “nabestaandenpensioen”
  • Risicopremie “premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid”
  • Kosten van de uitvoerder
  • Kosten van de consultant

Als je al deze kosten voor de bril hebt kun je makkelijker een goede keuze maken om een pensioen voor je werknemers te regelen.

Laat ook de meer jaarlijkse kosten doorrekenen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Het is een uitkomst om een betaalbaarheidsanalyse te doen. Hierbij imputeren we de toekomstige pensioenkosten en kijken dan naar de ratio’s zoals current ratio , quick ratio en werkkapitaal. Pas als alle lichten op groen staan, gaan we door. Voordat(!) je een factuur gaat betalen brengen we de totale kosten voor het collectief pensioen in kaart. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Theo de Jong

Dit zeggen relaties over ons

Frisian Motors – Theo de Jong

Wij twijfelden of we onder een BPF vielen, omdat we een relatief klein bedrijf zijn en niet exact wisten wat de spelregels zijn. De resultaten van de BPF-check van PensioenVizier zijn van waarde geweest voor ons bedrijf, mede door het risico van terugwerkende kracht. Ik zou PensioenVizier aanraden aan alle MKB-bedrijven, die twijfelen of ze onder een pensioenfonds vallen. Pensioen blijft saaie stof, maar PensioenVizier kan het op een verhelderde manier uitleggen. Wij zijn dan ook tevreden met de dienstverlening.

3. Kijk of je niet onder een bedrijfs(tak)pensioenfonds valt

Voordat je een collectief pensioen gaat regelen voor je werknemers is het verstandig om te controleren of je niet onder een bedrijfs(tak)pensioenfonds valt. Dat is best complex om te checken. Het gaat dan om insluitings- en uitsluitingscriteria die in de cao vastgelegd zijn. Deze zijn dan gepubliceerd in de Staatscourant. Ook is het een zaak van goed lezen waar het bedrijf wel of juist niet onder valt. Zo een check heet een ”werkingssfeeronderzoek”.

4. Organiseer een ”beauty contest”

Vergelijk meerdere aanbieders. Er zijn verzekeraars, PPI’s (Premie Pensioen Instellingen) en APF’s (Algemeen Pensioen Fonds). Allen hebben ze voor- en nadelen. Niet alleen in kosten, maar zeker ook in opbrengsten! We zetten dit dan graag voor jou op een rijtje. De organisatie van zo’n beauty contest is snel geregeld.

5. Be good and tell it!

Als je eenmaal een collectief pensioen geregeld hebt is het belangrijk om dit ook op een goede manier te communiceren aan je werknemers. Goede software vervult een sleutelrol hierin. Ik bedoel hier niet de software van de aanbieder. Specifieke onafhankelijke software die werknemers 24/7 op ieder apparaat (laptop, telefoon of tablet) kan laten weten hoe het pensioen er uit ziet. Het voordeel van goede onafhankelijke software is dat je als bedrijf niet afhankelijk bent van het portal van de aanbieder. Het geeft meer keuzevrijheid en continuïteit.

Collectief pensioen regelen

Of het nu een nieuwe pensioenregeling voor het personeel is of een second opinion over een bestaande pensioenregeling, wij voeren het graag uit. Er telt maar één belang, dat is jouw belang. Een collectief pensioen regelen voor werknemers doen we samen.

Onze werkwijze!

Kennismakings gesprek

Tijdens de korte kennismaking krijg jij een gezicht te zien bij het advies. Jij geeft aan wat je nodig hebt en wij kijken of wij hier bij kunnen helpen.

Informatie verzamelen

Wij vragen enkel de informatie op die wij nodig zijn voor het maken van een offerte. Denk hierbij aan het salaris en datum in dienst, meer niet!

Heldere offerte

Nadat we weten wat wij voor jou moeten regelen krijg jij van ons een heldere offerte. De offerte is interactief en kan naar wens verder worden aangepast!

Samen bespreken

Na het uitbrengen van de offerte maken wij een nieuwe afspraak. Tijdens deze afspraak leggen wij onze offerte uit en passen we deze aan naar jouw wensen.

Opstarten regeling

Nadat de complete regeling naar wens is gaan we direct voor je aan de slag met het opstarten van de pensioenregeling. Hier hoef je zelf niets voor te doen!

Communicatie met personeel

Wij brengen jouw personeel op de hoogte van alle veranderingen. Lichten de verschillende keuzes toe en geven aan wat ze zelf nog kunnen doen!