145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Omkeerregel bij werkgeverspensioen

Om gebruik te kunnen maken van de omkeerregel voor werkgeverspensioen moet je aan een aantal regels voldoen:

  • Het werkgeverspensioen moet worden toegezegd door een werkgever aan werknemer. Zelfstandigen of mensen zonder werk kunnen dus geen werkgeverspensioen opbouwen.
  • Het werkgeverspensioen moet worden uitgevoerd door een instantie die hiervoor een vergunning heeft gekregen, meestal een pensioenfonds of verzekeraar. Alleen DGA´s hadden de mogelijkheid een pensioen in eigen beheer op te bouwen, tot april 2017.

De overheid heeft ook een maximum gesteld aan hoeveel er fiscaal gespaard mag worden. Daarboven geldt de omkeerregel niet en loop je risico op een boete en extra betalingen. Voldoe je niet aan de eisen van het werkgeverspensioen dan kun je een lijfrente opbouwen. Dit mag tot het jaar waarin je AOW-gerechtigde wordt en er sprake is van een pensioentekort. Met de jaarruimte wordt het bedrag bepaald dat gebruikt mag worden voor het opvullen van het pensioentekort. Wanneer er over meerdere jaren niet optimaal gebruik is gemaakt van de jaarruimte wordt de reserveringsruimte toegepast.

Indien u meer informatie nodig heeft neem dan contact op met een pensioenprofessional.
Heeft u vragen..? Bel 088-9000900 of mail naar info@pensioenvizier.nl
Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Bel me, een eerste adviesgesprek is gratis

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Als werkgever heb je een zorgplicht voor je werknemers. Sinds de Wet pensioencommunicatie (2015) in werking is getreden, wordt de werkgever ook grotendeels verantwoordelijk gehouden voor het informeren en begeleiden van de werknemers omtrent hun pensioen. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.