150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Collectief pensioen.

Als werkgever in de “vrije sector” ben je natuurlijk niet verplicht om een pensioenregeling voor je personeel (of collega’s) aan te bieden. Wel kan het je bedrijf helpen om verder te groeien, zowel intern als extern. Zeker in deze tijd, wanneer het moeilijk is om aan goede werknemers te komen, kan een goede collectieve pensioenregeling de doorslag geven.

In dit artikel geeft PensioenVizier inzicht in de voordelen van een collectieve pensioenregeling.

Direct naar:

Hou de achterdeur dicht.

Een collectieve pensioenregeling is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde, eigenlijk een soort extra beloning voor hun harde werk. Als je denkt dat een pensioenregeling alleen is voor “grote” bedrijven, vergis je niet! Een collectieve pensioenregeling kan al vanaf je eerste werknemer. Wanneer je iets meer werknemers hebt, wil je natuurlijk niet dat deze na een jaartje weer verdwenen zijn. Zeker in tijden zoals deze, met een tekort aan goede mensen, is het belangrijk om het personeel aan je te binden. Dit kan je doen door ervoor te zorgen dat je personeel niet elders gaat zoeken naar betere arbeidsvoorwaarden, zowel primaire als secundaire.

Bereken hier de kosten van een collectief pensioen!

Makkelijker nieuwe mensen aantrekken.

Wanneer mensen zich gaan oriënteren naar een nieuwe baan gaan ze natuurlijk vergelijken. In welk team pas ik het beste? Waar krijg ik een lease auto? Bij wie verdien ik aardig? En.. wie heeft pensioen?

Als je een goede pensioenregeling aanbiedt is het geen garantie dat er 10 mensen voor de deur staan, met een CV in de hand. Maar wanneer het komt tot vergelijken tussen verschillende nieuwe werkgevers, is het een belangrijke factor. Toekomstig personeel vindt een pensioenregeling fijn

omdat:

  • Het geregeld is (en niets zelf hoeven te doen)
  • De werknemers goed geïnformeerd worden
  • Er een vangnet is bij overlijden en ziekte

Mijn personeel is mijn bedrijf

Pensioen is niet alleen “sparen voor later” het dekt ook risico’s af voor jouw werknemers. Zo zorg je niet alleen voor een goede oude dag, maar je zorgt ook dat er voldoende geld beschikbaar blijft in geval van arbeidsongeschiktheid of zelfs bij overlijden. Wij horen vaak “mijn personeel is mijn bedrijf”, voor deze belangrijke factor hoor je toch goed te zorgen?

Er bestaat geen slechte pensioenregeling

Er bestaan geen slechte pensioenregelingen, slechte communicatie wel. Bij een pensioenregeling is de communicatie cruciaal. Wanneer werknemers met vragen blijven zitten kan dit zorgen voor een hoop onzekerheid en hierdoor lijkt de pensioenregeling een stuk “slechter”. Om dit tegen te gaan heeft PensioenVizier het webportaal PensioenSimpel. Jouw bedrijf krijgt een eigen portaal zodat alle werknemers, op ieder device direct de pensioenregeling in kan zien. Dit kan zowel in het Nederlands en Engels.

Collectief pensioenadvies

Wel is het regelen van een goed collectief pensioen niet iets wat je zomaar even doet. Er zit veel verschil in kosten, opbrengsten, het afdekken van risico’s en groene beleggingen (of niet).

Laat je daarom goed adviseren en kies voor een goede pensioenadviseur. Die denken immers met je mee!

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Naast verschillende levensfases, zijn ook de verschillende generaties een belangrijk aandachtspunt als het gaat om pensioencommunicatie. Wanneer iemand net van school komt en aan het begin van zijn carrière staat, wordt er nog niet of nauwelijks nagedacht over pensioen. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.