145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Pensioen voor de interimmer

Jelmer is 10 jaar geleden begonnen met zijn onderneming. Na 5 jaar kwam Jelmer er achter dat hij geen pensioen opbouwt als ondernemer. Hij ging op zoek naar een pensioenadviesbureau en kwam al snel uit bij PensioenVizier. Jelmer wilde duidelijkheid over zijn pensioen, omdat hij zijn huidige levensstandaard ook na pensioendatum wilde behouden. Dit is een veelgehoorde reden bij ons en staat bij ons ook centraal: “nu lekker leven, straks lekker leven.”

Hoe pakken we jouw pensioen aan?

Kennismaken

We beginnen natuurlijk met kennismaken. Wij van PensioenVizier willen graag weten wie met wie wij het genoegen hebben. Dat geldt ook voor jou als klant. Jij wil graag weten met wie jij eventueel zaken gaat doen. Dit doen wij door middel van een kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch, digitaal, op kantoor, met een lunch of met een boottocht.

Inventarisatie

Als er eenmaal besloten is om zaken te gaan doen, gaan we jouw gegevens inventariseren. Met deze gegevens wordt uiteraard zorgvuldig omgegaan (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Deze gegevens kunnen worden ingevuld in jouw online dossier. Veel gebruikelijker is dat er een 2e gesprek gepland wordt. Dit kan ook weer telefonisch of op kantoor. De adviseur vult samen met jou de gegevens in.

Analyse

Nadat onze adviseur al jouw gegevens heeft, worden daar analyses op losgelaten. Deze analyses laten zien hoe jij er voor staat tot en na je pensioendatum. Hierin worden bijvoorbeeld eventuele financiële tekorten duidelijk zichtbaar. Alles wat betrekking heeft op jouw pensioen wordt meegenomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld erfenissen, spaargeld, polissen, verzekeringen en het ‘boven- of onderwater’ staan van jouw huis.

Advies

Aan de hand van de analyse wordt er een advies opgemaakt. Dit wordt samen met de analyses verwerkt in een financieel dossier. Dit financiële dossier wordt samen met jou en een adviseur besproken. De aanbevolen adviezen worden dan duidelijk, helder en uitgebreid uitgelegd. Aan de hand van de adviezen kan jij je zaken zodanig aanpassen dat je ook na je pensioendatum je huidige levensstandaard kan behouden.

Onderhoud

Omdat er bij iedereen elk jaar verschillende wijzigingen op financiële gegevens zijn, is onderhoud erg belangrijk. Daarom hebben wij met jou als klant altijd twee keer per jaar een afspraak om jouw financiële dossier te bespreken. Eventuele wijzigingen kunnen dan doorgegeven worden. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om meer afspraken aan te vragen omtrent advies over polissen, verzekeringen, etc.

Hoe

Wij gebruiken voor jouw gegevens het financiële dashboard. Naast dat wij jou een keer per jaar een fysiek financieel dossier meegeven tijdens de afspraken, kan jij als klant ook te allen tijde via het financiële dashboard kijken hoe jouw financiële situatie ervoor staat.

Pensioen voor de interimmer

Pensioen voor de interimmer?! kijk dan voor een overzicht van jouw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Waarom zou jij klant willen worden?

“Je bent ondernemer en je hebt een goedlopend bedrijf. Je kan je kosten makkelijk betalen en denkt niet na over je pensioen.” Toch zijn er een aantal risico’s die zomaar roet in het eten kunnen gooien.

Arbeidsongeschikt

Je bent betrokken bij een ongeluk en je raakt arbeidsongeschikt. Nu je niet meer kan werken komen er minder inkomsten binnen. Omdat je nooit na hebt gedacht over je pensioen en eventuele risico’s afdekken door middel van verzekeringen, heb je dus ook geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Overlijden

Je overlijdt plotseling. Je nabestaanden kunnen jouw werkzaamheden in de onderneming niet overnemen en de inkomsten dalen. Omdat je geen risico’s hebt afgedekt zijn de kosten nu hoger dan de inkomsten voor jouw nabestaanden. Een overlijdensrisicoverzekering dekt dit risico af.

Geld voor later

Succes nu is geen garantie voor succes in de toekomst. Het zou zomaar kunnen zijn dat je over een aantal jaar minder inkomsten uit de onderneming kan halen. Daarom is het verstandig om nu al te beginnen met sparen voor je pensioen. Dit kan op allerlei manieren en op alle niveaus. Dit hangt compleet af van wat jij wil inleggen.

Bereken hier jouw pensioen als ondernemer!

Meer weten?

Heb je interesse in pensioen voor de interimmer? Vul hieronder dan je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.