150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Waarom zou je pensioeninformatie willen?

Niemand taalt naar pensioeninformatie… het is goed geregeld toch? Je leeft nu lekker (hopen we) en dat is goed. Maar het zou leuk zijn als je later ook lekker kunt leven! En dat is nou precies waar het om draait. Iedereen heeft recht op een financieel onbezorgd leven. Jij zeker… toch? Pensioen(informatie) is dus wel degelijk belangrijk. Dit heeft de regering in de jaren ’60 al opgepakt en toen is de pensioenregeling in de CAO ontstaan. Iedereen die in een CAO zit, doet verplicht mee met het pensioen. Er zijn geen uitzonderingen voor bedrijven en ook geen uitzonderingen voor werknemers. Iedereen doet mee. Verplicht. Punt. Uit. Wij geven je graag meer informatie over jouw pensioen en/of over dat van je werknemers.

Lees snel verder!

Collectief pensioen (op maat gemaakt)

Wat als je niet in een CAO zit? Dan zijn er mogelijkheden om een op maat gemaakt pensioen “af te sluiten”. (Collectief) pensioen is een lastige materie met veel componenten, bovendien kost het veel tijd om het te regelen. Wij nemen jou die zorg uit handen en regelen het bedrijfspensioen, zodat het je geen extra tijd kost. Als bedrijf heb je het dan goed geregeld wanneer werknemers met pensioen gaan, ziek worden of komen te overlijden. Pensioen is één van de duurste arbeidsvoorwaarden en dat is niet zelden 15-20% van de loonsom. Dit betekent concreet dat je 4 dagen voor jezelf werkt en één dag voor je pensioen.

Bereken hier het collectief pensioen!

Niet meer! De meeste mensen (waaronder ook ondernemers ) zijn ezels als het over pensioeninformatie gaat. Wanneer je als pensioenadviseur op verjaardagen vertelt wat voor werk je doet, dan worden mensen misselijk of gaan ze gelijk in een ander groepje staan. De materie is saai, oninteressant en men wil er liever niet over praten. Behalve jij natuurlijk. Jij bent je ervan bewust dat pensioen belangrijk is. Maar weet je ook hoeveel je hebt en of dat genoeg is?

Is pensioen(informatie) echt zo ingewikkeld?

Wij vinden het best makkelijk… je spaart nu een hoop geld om dat later uit te geven. Pensioeninformatie is daarnaast ook online te vinden. Tegenwoordig zijn er handige pensioensites waar je kunt zien hoeveel pensioen je hebt opgebouwd bij je huidige en vorige werkgevers. Denk hierbij aan de volgende pensioensite, www.mijnpensioenoverzicht.nl Hier kun je inloggen met je DigiD. Heb je nog geen DigiD, vraag deze dan aan en binnen vijf dagen heb je alle codes binnen. Veel pensioenfondsen en andere aanbieders hebben een eigen dashboard.

Hier kun je niet alles vinden. Waarschijnlijk heb jij meer pensioeninformatie nodig. Schroom niet en neem contact met ons op. Wij kunnen je helpen en het eerste gesprek is altijd vrijblijvend!

Je oudedagsvoorziening draait om veel geld

Het draait om veel, heel veel geld. Reken maar mee. Een modaal inkomen van pakweg € 35.000 genereert al een pensioenpremie van € 6.000 per jaar. Zowel werknemer als werkgever betalen deze premie. Als een werknemer ongeveer 46 jaar over zijn pensioen mag doen (21ste tot 67ste) betekent dit een totale inleg van 46 maal € 6.000. Dat is in totaal € 276.000. Als we hier een samengesteld rendement op loslaten van 3,5%, dan komen we op een totale spaarpot van € 670.000!

Vertrouwen in de pensioensector

We hebben als pensioensector een leuke uitdaging. Er is namelijk een ernstig gebrek aan vertrouwen in de pensioensector. Het vertrouwen in de pensioensector is 50% terwijl dat bij banken tussen de 70 en 80% schommelt. Dit vertrouwen is lastig te herstellen en wij leggen graag uit waarom:

Keer op keer slecht nieuws
  • Er is al jaren niet meer geïndexeerd. Voor betrokkenen betekent dit dat er steeds minder in de huishoudportemonnee zit. Dan kun je met nog zulke mooie verhalen komen, maar dat werkt niet.
  • Er is nog steeds de dreiging dat er gekort wordt op de pensioenen, dat is ook al geen goed nieuws…
  • Het pensioenakkoord van juni 2019 zal de grootste verandering in de pensioensector worden sinds de na-oorlogse periode.
Te weinig kennis van zaken

Dit gebrek aan kennis is schrijnend. Mensen roepen maar wat, zonder dat ze weten waar ze het over hebben. Enkele voorbeelden:

  • 80% van de deelnemers denkt dat de fondsen werken met een omslagstelsel. Dit is niet waar.
  • 71% denkt dat door vergrijzing geen pensioen overblijft. Dit is ook niet waar.
  • 41% denkt dat sparen bij een bank op lange termijn meer oplevert dan beleggen. Dit is zeker niet waar.
  • 50% van de mensen denkt dat ze meer inleggen dan ze terugkrijgen. Dit is onzin.

Pensioen heeft een eigen taal!

Jazeker, je hebt Frans en Duits, maar ook Pensioens! Als een pensioenmannetje zegt dat de franchise beter wat hoger kan zijn, omdat de premie dan daalt, bedoelt hij met franchise de drempel waarover je geen pensioen opbouwt. De premie daalt dan dus wel, maar het uiteindelijke pensioen ook! Lifecycles zijn ook zoiets. Iedere pensioenaanbieder heeft ze. Maar wat is een lifecycle nou precies? Een lifecycle is niks meer of minder dan een methode om het risico te verminderen naarmate je ouder wordt. Meer informatie over pensioen is dan ook belangrijk!

Ben jij een ezel?

Bereken hier jouw pensioen als ondernemer!

Meer pensioeninformatie geven wij graag

We zijn al sinds 1 maart 2003 iedere dag bezig met pensioen. We hebben al meer dan 10.000 adviezen uit mogen brengen voor jong en oud. Wij denken mee met onze relaties over individueel en collectief pensioen. Kenmerkend aan ons advies is dat we het belang van onze klant altijd voorop stellen. Uiteraard voldoen we aan de wetgeving en handelen we integer. Wij geven je graag meer informatie over jouw pensioen en/of over dat van je werknemers.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Paul Verbeek

Paul Verbeek (PensioenVizier Schinveld) is niet alleen een gepassioneerd pensioenadviseur, hij coacht na een succesvolle eigen volleybalcarrière ook diverse volleybalteams. Het coachen van mensen zit hem in het bloed. Zo brengt hij jou met plezier en humor naar jouw doel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.