Eindloonregeling wat houdt dit in?

Eindloonregeling

De eindloonregeling is een vorm van een vaste uitkeringsregeling.

In pensioentaal is dit een “Defined Benefits regeling”.

Hierbij is de hoogte van het pensioen afhankelijk van het laatst verdiende loon. Dit systeem is erg kostbaar, maar biedt een zeer hoge zekerheid aan de werknemer. Omdat je meestal begint met een laag salaris, bouw je in de beginjaren wat minder pensioen op.

Bij de eindloonregeling stort de werkgever iedere keer als je een salarisverhoging krijgt, een bedrag in jouw pensioenpot alsof je dit salaris altijd al hebt gehad. Deze aanvulling noemt men ook wel ‘Backservice’.  Op het moment dat je met pensioen gaat, krijg je bijvoorbeeld 70 procent van je laatstverdiende loon (je eindloon) als pensioen uitgekeerd.

Een salarisverhoging op je zestigste kost dus al gauw duizenden euro’s voor de werkgever. Dit is dan ook de reden dat de eindloonregeling steeds minder wordt gebruikt door werkgevers.

Kort gezegd hangt jouw pensioenuitkering af van jouw laatstverdiende salaris. Tijdens jouw carrière leidt een loonsverhoging dus direct tot een hoger pensioen.

Ben jij ondernemer? Klik hier!

Let op!

Een eindloonregeling komt niet vaak meer voor, dat is een feit. Wanneer er toch gebruik wordt gemaakt van een eindloonregeling is het vaak een gematigde versie. Deze regeling loopt tot een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld 55 jaar oud, uit van jouw laatst verdiende salaris. Nadat deze leeftijd is bereikt gaat het uit van jouw gemiddelde salaris, waardoor het meer de vorm van een middelloonregeling aanneemt.

Meer weten?

Wil jij meer weten over de eindloonregeling? Neem dan contact op met PensioenVizier en begin met het bouwen van je toekomst.

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden? Schroom niet en neem contact op via 088 9000 900 of laat een bericht achter op onze contactpagina, dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Wist je dat het kennismakingsgesprek vrijblijvend en op onze kosten is?

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.