150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Waarom een pensioenoverzicht?

Alle pensioenen in een overzicht, een droom of werkelijkheid? Waarom zou je een pensioenoverzicht willen hebben? Als je maar één werkgever hebt gehad dan heb je ook maar één pensioenoverzicht. Vaak is dit niet het geval.

De tijd dat je één werkgever had van je 21ste tot aan de pensioendatum is goed verleden tijd. Vaak is er ook nog sprake van andere branches, waardoor het pensioen en de aanspraken op pensioen versnipperd zijn. Dat lijkt niet zo erg, maar veel mensen missen het overzicht. Daarom heeft de overheid sinds 2011 de site www.mijnpensioenoverzicht.nl gelanceerd. Op deze site staan al jouw (ook oude) pensioenen. Wat voor voordelen brengt dit met zich mee? En is alles met betrekking tot het pensioen daar te vinden? Er zijn zeker voordelen. Maar niet alles kan gevonden worden op mijnpensioenoverzicht.nl. In dit artikel leggen we dit ook uit.

Alle pensioenen in een overzicht

Mijnpensioenoverzicht.nl

Welke informatie vind je op mijnpensioenoverzicht.nl en wat zijn de voordelen? Mijnpensioenoverzicht geeft in- en overzicht in jouw pensioen. Je vindt alle informatie over de AOW en jouw pensioen van jouw (vorige) werkgever(s). Daarnaast vind je antwoord op vragen als:

  • Hoeveel AOW en pensioen heb ik opgebouwd?
  • Wat is mijn te bereiken AOW en pensioen?
  • Wat ontvangen mijn nabestaanden als ik overlijd?
  • Welke gebeurtenissen in mijn leven zijn van invloed op mijn pensioen?

 

Voordeel 1

Omdat je een pensioenoverzicht hebt, zie je of je een pensioentekort hebt. Je kunt het pensioen van jouw partner erbij halen en voor jezelf controleren of het bedrag dat je samen na pensioendatum krijgt voldoende is. Let wel op, je hebt pas een pensioentekort als je meer pensioen wilt dan je hebt. De een is tevreden met €1.500,- in de maand en voor de ander is dit juist te weinig. Ons advies is om jouw uitgaven op een rijtje te zetten en vervolgens te kijken hoe jouw pensioen eruit ziet. Op mijnpensioenoverzicht.nl communiceren ze ook netto bedragen. Dat is natuurlijk wel zo makkelijk!

Voordeel 2

Omdat je het pensioenoverzicht hebt over alle pensioenen, kan je controleren of de uitkeringen wel geïndexeerd worden. Zo zie je ieder jaar jouw pensioenen iets stijgen, bijvoorbeeld 1-2% en zo weet je of jouw pensioen waardevast is. Stijgen de pensioenen niet op www.mijnpensioenoverzicht.nl dan weet je bijna zeker dat het pensioen niet waardevast wordt gehouden.

Voordeel 3

Bij het overzicht zie je de bedragen zoals de pensioenuitvoerder(s) ze aanleveren. Een pensioenuitvoerder is een pensioenfonds, een pensioenverzekeraar of een premie-pensioeninstelling (PPI). De actualiteit van de aangeleverde bedragen is de verantwoordelijkheid van de pensioenuitvoerders. In de overzichten zie je aan de datum achter ‘stand per’ op welk moment deze gegevens zijn opgesteld. De pensioenuitvoerders zijn verplicht om de gegevens minimaal 1x per jaar te actualiseren. Dat doen ze ook allemaal. Sommige pensioenuitvoerders actualiseren hun gegevens vaker, maar dit geldt niet voor alle pensioenuitvoerders. Doordat er de laatste tijd zoveel is veranderd op het gebied van wet- en regelgeving, is het verstandig om contact op te nemen met jouw pensioenadviseur.

Wat staat er niet in het pensioenoverzicht

Jouw hypotheek, lijfrentes en spaarrekeningen (ook spaarpolissen) pensioen in “eigen beheer” staan niet in mijnpensioenoverzicht.nl. Ondernemers komen er dus “bekaaid” af. Zij hebben immers geen werkgever en dus ook niet het overzicht wat iedereen zou wensen. In ons financieel dashboard staat dit wel en er wordt met alles rekening gehouden.

Ben je ondernemer en wil jij ook weten waar je aan toe bent? Wij hebben speciale software die dat mogelijk maakt. Je krijgt een eigen financieel dashboard waarmee je aan de slag kunt en vanzelfsprekend begeleiden wij een en ander. Zo heb je ook alle pensioenen in een overzicht. Wij geloven dat iedereen een onbezorgd financieel leven verdient. Dus nu lekker leven, maar straks ook lekker leven. Wij zijn er voor mensen die architect willen zijn van hun eigen toekomst. Mensen die geen genoegen nemen met de makkelijke oplossingen van kant en klare (bancaire of verzekerings) producten. Wij zijn er voor mensen die hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun pensioen. Heb jij een pensioenprobleem? Wij lossen het op!

Ik ben ondernemer!

Pensioen duidelijk en helder

Maar heb je dan ook voldoende geld om je levensstandaard te handhaven? Dat is uiteindelijk de vraag. Wij bekijken na een grondige inventarisatie wat je nodig hebt en wat je werkelijk hebt. Hierbij nemen we echt alles mee, zoals: erfenissen, waarde van het eigen bedrijf, spaargeld en beleggingen. Vervolgens kunnen we met een redelijke nauwkeurigheid voorspellen of je voldoende geld hebt of niet.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Paul Verbeek

Paul Verbeek (PensioenVizier Schinveld) is niet alleen een gepassioneerd pensioenadviseur, hij coacht na een succesvolle eigen volleybalcarrière ook diverse volleybalteams. Het coachen van mensen zit hem in het bloed. Zo brengt hij jou met plezier en humor naar jouw doel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.