Bedrijfspensioen regelen?

Zo geregeld, zonder gedoe.

Bedrijfspensioen regelen, ook voor jou?

Zonder gedoe een goede pensioenregeling? Wij regelen alles! Van opstart tot communicatie met de werknemers, jij wordt compleet onzorgd! PensioenVizier houdt van een overzichtelijke werkwijze, we beginnen met het overbrengen van de juiste informatie. Daarna gaan we rekenen, met onze slimme offerte-modules kan je de offerte aanpassen naar jouw wensen. Zo weet je zeker dat deze bij jou en jouw bedrijf past! Benieuwd hoe wij dit doen?

Bedrijfspensioen

155+ Google reviews

20+ Jaar pensioenadvies op maat

Binnen 30 minuten reactie

Wat is een bedrijfspensioen?

Collectief pensioen of bedrijfspensioen is bedoeld als aanvulling op het pensioen van de overheid, de AOW. De AOW en het pensioen via de werkgever moet voldoende inkomen geven als de werknemer met pensioen gaat. Bovendien is overlijden en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid (vrijwel) automatisch meeverzekerd.

Wist je dat twee derde van de medewerkers niet weet hoeveel pensioen ze straks ontvangen? En dat 86% van alle werknemers pensioen belangrijk vindt? Het is zaak om niet eenmalig pensioen toe te zeggen, maar dit structureel te onderhouden door middel van:

  • Goede intake gesprekken met nieuwe medewerkers.
  • Jaarlijkse presentatie door een kundige, onafhankelijke pensioenadviseur.
  • Periodieke toets of de regeling nog betaalbaar is.
  • Periodieke toets of je nog steeds niet onder een pensioenfonds valt.

Waaruit bestaat pensioen?

Pensioen is niet alleen het geld wat je krijgt als je stopt met werken. Het kan ook je inkomen zijn bij arbeidsongeschiktheid of een dekking als je partner komt te overlijden. Het pensioen bestaat vaak uit drie delen, namelijk:

  • De uitkering die je van de overheid ontvangt (AOW).
  • De uitkering die je van een pensioenuitvoerder krijgt.
  • Het eigen gespaarde gedeelte (lijfrente, spaargeld).

Sommige werkgevers zijn verplicht om een bedrijfspensioen aan te bieden aan de werknemers. Dit staat dan duidelijk vermeld in de cao. Indien er geen verbindend verklaarde cao is dan betekent dit dat de werkgever niet verplicht is een bedrijfspensioen aan te bieden aan de werknemers. Toch zijn er veel werkgevers die hun werknemers wel een bedrijfspensioenregeling aan willen bieden. Dit doen ze door een collectief contract af te sluiten.

Alexander

Dit zeggen relaties over ons

CORUM – Alexander van Voorst tot Voorst

De twijfel die wij van te voren hadden was of wij een adviseur in moesten schakelen, of direct met een pensioenuitvoerder aan de slag zouden gaan. Gelukkig hebben wij voor het eerste gekozen, omdat wij via deze weg onafhankelijk advies hebben gekregen en daarnaast via PensioenVizier offertes kregen van meerdere pensioenuitvoerders. Zo waren we in staat om een gedegen benchmark te doen en uiteindelijk goed overwogen de beste deal konden kiezen.

Wat zijn de voordelen van een bedrijfspensioen?

Er zijn genoeg voordelen en dus redenen om bedrijfspensioen te regelen. Pensioen is zowel belangrijk voor de werkgever als de werknemer. Hieronder worden acht voordelen uitgewerkt van bedrijfspensioen.

Arbeidsvoorwaarde

Omdat vrijwel alle bedrijven pensioen aanbieden is het uit concurrentie overwegingen vaak niet gewenst om hier een uitzondering op te maken. Bovendien zal bij goede communicatie pensioen gezien worden als een mooie arbeidsvoorwaarde. De “goede communicatie” zijn hierbij de sleutelwoorden. Individuele intake gesprekken, een jaarlijkse sessie met het personeel over hun regeling, de veranderingen in het pensioenlandschap zorgen ervoor dat ze de regeling (gaan) waarderen.

Life cycles

Bovendien kent het collectief pensioen zogenaamde “life cycles” dit betekent, dat des te ouder je wordt er steeds veiliger belegd wordt. Uiteindelijk is het grootste deel van de spaarpot dus cash of (kortlopende) obligaties.

Iedereen gelijk

Iedere werknemer neemt deel in een bedrijfspensioen. Er zijn geen uitzonderingen. Bij beschikbare premieregelingen betalen werknemers een vast percentage per leeftijdscategorie. Bijvoorbeeld 20-25 jaar, 4% en 26-30 jaar, 5%. Iedereen doet verplicht mee.

Eigen keuzes

Bij een verzekerd pensioen (niet cao gebonden) kiest de werkgever zijn bedrijfspensioen. De vorm, hoogte en voorwaarden worden door de werkgever bepaald. Zijn er meer dan 50 personeelsleden dan beslist de OR mee. Ook de bijdrage van de werkgever bepaalt de werkgever zelf. Dat klinkt bijna te mooi om waard te zijn. Zijn er eigenlijk ook nadelen aan een bedrijfspensioen?

Goedkoper/lage kosten

Een belangrijk voordeel van een bedrijfspensioen is dat een collectief pensioen goedkoper is. Het beheer kost minder en de uitvoering is makkelijker dan wanneer iedereen een individueel pensioen moet regelen.

Eén pot 

Alle premies die deelnemers betalen gaan in één pot. Zo kunnen wij een groter bedrag laten beleggen door experts. Dit geld wordt gespreid belegd. Het risico van beleggen is daarmee kleiner dan wanneer iemand voor zichzelf belegt. Meer lezen over de maximale premie bij een beschikbare premieregeling? Klik dan hier voor het Staffelbesluit pensioenen.

Veilig

Ook tijdens langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid is er financieel iets voor jouw medewerkers geregeld. Hun pensioen opbouw loopt namelijk door. Ook de stijging door de leeftijd wordt vaak meegenomen. Het is al erg genoeg dat de werknemer ziek is, zijn pensioenopbouw blijft in stand.

Iedereen geaccepteerd Wet Medische Keuringen

Ook voor nabestaandenpensioen en premievrijstelling is er geen keuring nodig. De wet medische keuring is niet van toepassing bij collectief pensioen. Dit is een van de grote voordelen om een collectief pensioen op te starten of te handhaven.

Pensioen regelen voor werknemers?

Makkelijk, snel en transparant zijn de sleutelwoorden als het gaat om pensioen regelen voor werknemers. Bij ons krijg je eerst inzicht in alle kosten èn opbrengsten van een pensioenregeling. Zo weet je van te voren waar je aan toe bent en dus geen verrassingen achteraf.

De vrijblijvende offerte maken we vaak binnen 24 uur. Deze bespreken we om de regeling te maken die bij jou en jouw bedrijf past. De stip op de horizon is dan gezet. Het vervolgtraject is een uitgebreide intake en 10(!) vergelijkende offertes van diverse aanbieders. We zijn onafhankelijk dus we nemen iedere aanbieder mee. In ons advies kiezen we dan de beste aanbieder die bij jou past.

Bedrijfspensioen regelen, begin vandaag nog!

Zo zorg je ervoor dat je werknemers goed opweg zijn met sparen voor later, verzekerd zijn bij arbeidsongeschiktheid en de nabestaanden verzekerd bij overlijden. Wij maken de stappen én kosten van een pensioenregeling inzichtelijk en geven onafhankelijk advies wat de beste keuze is voor jouw bedrijf. Bedrijfspensioen regelen en benieuwd hoe wij kunnen helpen?

Onze werkwijze!

Kennismakings gesprek

Tijdens de korte kennismaking krijg jij een gezicht te zien bij het advies. Jij geeft aan wat je nodig hebt en wij kijken of wij hier bij kunnen helpen.

Informatie verzamelen

Wij vragen enkel de informatie op die wij nodig zijn voor het maken van een offerte. Denk hierbij aan het salaris en datum in dienst, meer niet!

Heldere offerte

Nadat we weten wat wij voor jou moeten regelen krijg jij van ons een heldere offerte. De offerte is interactief en kan naar wens verder worden aangepast!

Samen bespreken

Na het uitbrengen van de offerte maken wij een nieuwe afspraak. Tijdens deze afspraak leggen wij onze offerte uit en passen we deze aan naar jouw wensen.

Opstarten regeling

Nadat de complete regeling naar wens is gaan we direct voor je aan de slag met het opstarten van de pensioenregeling. Hier hoef je zelf niets voor te doen!

Communicatie met personeel

Wij brengen jouw personeel op de hoogte van alle veranderingen. Lichten de verschillende keuzes toe en geven aan wat ze zelf nog kunnen doen!