Kennisbankartikel:

Pensioenadvies Groningen

Kennisbank » Pensioenadvies Groningen

Pensioenadvies Groningen

Wil jij pensioenadvies in Groningen dat kan bij ons!
Weten waar je zelf als ondernemer aan toe bent? Of een pensioen regelen voor jouw personeel? We helpen je er graag mee. PensioenVizier regelt al meer dan 15 jaar voor heel veel ondernemers en bedrijven pensioen. Ook in Groningen.

Het werkgeverspensioen pensioenadvies Groningen

De basis van ons pensioenstelsel is de AOW.  Die AOW krijgt iedereen die in Nederland woont of belasting betaalt. Daar bovenop komt het pensioen van de werkgever. Vaak is dit geregeld met een pensioen dat verplicht is via een bedrijfstakpensioenfonds. Dit is geregeld via de cao, is vastgelegd in de wet en is verplicht. Val je niet onder een cao dan ben je vrij om te kiezen wat voor pensioen je wilt en waar je het wilt regelen. Dan kom je uit bij een verzekeraar, PPI of een APF. De keuze is reuze dus we helpen je graag om te kiezen wat het beste bij je past.

Bekijk jouw collectieve regeling!

 

Pensioenadvies Groningen

Best ingewikkeld pensioenadvies Groningen

Natuurlijk is pensioen een complexe materie. Wij brengen duidelijkheid. Dat doen we door ingewikkelde pensioenmaterie plat te slaan. In begrijpelijke taal leggen we de ins en outs uit op het gebied van pensioen. Hiermee houden we dan rekening met tal van wetten die de pensioenmaterie raken zoals de pensioenwet, IB wetgeving en de wet gelijke behandeling bij leeftijd en arbeid (WGBLA).

 

Kun je ook zelf je pensioen regelen?

Jazeker! Maar je kan vast en zeker ook een keuken installeren of je auto repareren. Toch zijn een keukenman en een automonteur er beter in. Zo zit dat ook met pensioen. Dag in dag uit zijn wij met de pensioenmaterie bezig. Je kunt instant gebruik maken van alle kennis die we in de afgelopen 15 jaar hebben opgedaan.

Regel je ondernemerspensioen!

Waarom een pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur is onafhankelijk en behartigt jouw belangen. Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook. Kom je met een pensioenvraag dan vergelijkt hij de aanbieders op kosten en op voorwaarden.

Nou is kosten een eenvoudige zaak. Goedkoper is beter..

Vergelijken op voorwaarden is heel wat ingewikkelder. Waar let je dan op? De voorwaarden van het product of de verwerkingssnelheid van de aanbieder, klopt de interne organisatie daar wel?
Wij kennen de markt als geen ander. Zo kom je bij de aanbieder die bij je past.

 

Hoe herken je een goede pensioenadviseur?

Een goede pensioenadviseur herken je aan de volgende zaken:

Bruistabletje

Hij heeft plezier in zijn vak. Het is geen droeftoeter, maar een bruistabletje. Hij maakt saaie materie (want dat is het eigenlijk wel) tot een interessant onderwerp dat je begrijpt.

Echt geinteresseerd

De adviseur is echt geïnteresseerd in wat jou drijft. Hij vraagt door over jouw leven, jouw bedrijf en jouw wensen. Vervolgens komt hij met een advies dat past.

Leeft

Hij leeft! En kijkt buiten zijn eigen wereld. Weet meer dan alleen pensioen en kan meepraten over het echte leven met ups en downs.

Een goede pensioenadviseur inspireert

Een echte pensioenadviseur maakt je nieuwsgierig en daagt je uit. Wanneer wil je stoppen met werken, wil je een sabbatical..? Maar ook wat wil je je personeel aanbieden..?

Heb je ons nieuwe boek al gezien?

Wat doet een pensioenadviseur nou?

Pensioenadvies Groningen houdt zich in principe bezig met drie zaken:

Fiscale- en juridische zaken

Hoe kan je belasting besparen en wat is een optimaal loon? We weten er alles van en helpen je iedere keer op weg. Ook bij collectief pensioen letten we op wat de fiscus toestaat en wat niet. We luisteren naar jouw wensen en zetten die om naar een pensioenregeling die fiscaal en juridisch klopt.

Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Verzekeringen

Of wij het nou willen of niet… ook verzekeringen horen bij pensioen. De risico’s die je niet wilt of kunt dragen zal je moeten verzekeren. Maar bij wie dan en hoeveel? Als ondernemer heb je vaak een AOV nodig. Er zijn best veel aanbieders met ieder zijn eigen voorwaarden. Waarom zou die ene aanbieder nou wel bij je passen en de andere aanbieder niet..?

Vermogen opbouwen

Of het nou gaat over het pensioen voor je personeel of over je eigen pensioen als ondernemer. Je zal ook op een of andere manier vermogen gaan opbouwen. Dat kan in het bedrijf, vastgoed of in andere zaken. Wij houden een en ander bij en adviseren wat verstandig is. Het blijft een advies. Het staat je natuurlijk altijd vrij om iets anders te doen.

Mogelijkheden om vermogen op te bouwen zijn onder andere:

 • Investeren in goud;
 • Investeren in vastgoed;
 • Kunst;
 • Gewoon op de bank;
 • Verzekeringen (pensioenpolissen, lijfrentes);
 • Sparen op de bank;
 • Vastgoed fondsen
 • Alles wat je zelf verzint…

Bij pensioen hoort een degelijk financieel plan voor de ondernemer maar ook voor de werknemers. Door alle vermogenscomponenten mee te nemen krijg je een totaalbeeld. Vaak valt de hoogte van het bijsparen dan wel weer mee.

  Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Pensioenupdates, ja graag!

  Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

  Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.