145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Sparen voor pensioen, investeer in leuke dingen!

Bij sparen voor pensioen; doe waar je plezier in hebt! Heb jij interesse in het handelen in oude auto’s? Koop dan oude auto’s! Auto’s kunnen naarmate ze ouder worden, in waarde stijgen. Hierdoor kan het een goede investering zijn om in oude auto’s te handelen. Een ander voorbeeld is het kopen van mooie flessen wijn. Doordat flessen wijn vaak in waarde stijgen, kan dit een goede manier van ”sparen” zijn.

Hierboven staan twee manieren die je in de toekomst geld kunnen opleveren! Hou wel rekening met je eigen beleggingshorizon en jouw risicoprofiel.
Het is niet onverstandig om ook naar andere manieren van vermogensopbouw te kijken zoals:

Jaarruimte berekenen

Banksparen

Sparen op de bank heeft tegenwoordig weinig voordelen. Er is vaak weinig tot geen rente, hierdoor heb je weinig rendement op je spaargeld. Een voordeel van het sparen bij een bank is dat wel direct opneembaar is. Daarnaast is er weinig tot geen risico bij het sparen bij de bank.

Indien je spaargeld boven de (belastingvrije) grens uitkomt van €50.000,- moet je vermogensrendementsheffing betalen:

  • Tussen de €50.000,- en €100.000,- betaal je 0,59% belasting aan de fiscus.
  • Tussen de €100.000,- en €1.000.000,- ben je 1,40% belasting verschuldigd aan de fiscus.
  • Boven de €1.000.000,- betaal 1,76% belasting over je vermogen.

(Bron: www.belastingdienst.nl )

Daarnaast hanteren veel banken tegenwoordig een negatieve spaarrente. Als je spaargeld boven een bepaald bedrag uitkomt, moet je hier een negatieve rente over betalen!

Heb jij ons boek over het pensioen al?

Sparen voor pensioen door een lijfrente

Sparen voor pensioen in een lijfrente is fiscaal aftrekbaar, maar heeft het nadeel dat het niet meer opneembaar is. Als u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt moet u zich bovendien aan de lijfrente regels houden.

Meer weten over een lijfrente? Klik dan hier.

FOR; de Fiscale Oudedagsreserve

Als VOF of eenmanszaak mag u reserveren in de FOR. Hiermee creëert u een schuld op de balans. Op deze manier spaart u binnen het eigen bedrijf. Nadeel is dat het geld er wel moet zijn, als u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Voordeel u spaart binnen het eigen bedrijf.

Meer voor- en nadelen van de FOR weten? Klik dan hier!

Eigen huis

Als jij je eigen huis helemaal hebt afgelost op de pensioengerechtigde leeftijd, dan heeft u meer inkomen beschikbaar voor consumptie.

Sparen voor pensioen door uw eigen bedrijf

Wat is de waarde van uw klanten? Heeft u voorraden? Ook dit zijn vormen van vermogensopbouw en dus is dit een goede manier om te sparen voor het pensioen!

Meer weten over het pensioen?

Bekijk dan ook onze interessante pensioentips. Je kunt ook contact met ons opnemen, door hier te klikken of door het formulier hieronder in te vullen! Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 088-9000 900. Het eerste gesprek is volledig vrijblijvend!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.