145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Volwaardig pensioen voor iedereen!

Veel migranten die niet hun hele leven in Nederland hebben gewoond, krijgen op hun 67ste jaar een te lage AOW-uitkering. Dat komt omdat onze AOW wordt opgebouwd in 50 jaar, tussen het 17e en 67ste jaar. Veel migranten wonen korter dan 50 jaar in Nederland en krijgen door de lagere AOW-uitkering een onvolledig pensioen. Voor veel migranten is dit nu al werkelijkheid. Met de open grenzen in Europa wordt dit probleem alleen maar groter.

Het wordt hoog tijd de AOW aan te passen aan de moderne arbeidsmarkt voor een volwaardig pensioen! Wij vragen de politiek daarom:

  • Verkort de periode voor volledige AOW-opbouw naar 40 jaar. In andere Europese landen is deze periode ook 35-40 jaar. Nu is dat 50 jaar van (17-67)
  • Geef meer mogelijkheden om extra AOW te sparen. Zoals de mogelijkheid om gemiste AOW-jaren in te kopen, ook achteraf, de mogelijkheid om met belastingvoordeel te sparen voor het AOW-hiaat. En een extra spaarregeling voor gemiste jaren bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
PensioenVizier is niet voor iedereen!

Pensioen voor migranten

Migranten verdienen ook een volwaardige pensioen! Migranten hebben nu vaak een te lage AOW-uitkering en geen of weinig aanvullend pensioen. Ze kunnen nu een aanvulling krijgen uit de Wet Werk en Bijstand (WWB). Met alle beperkingen van dien. Wij vinden deze uitkering niet geschikt voor ouderen zonder sollicitatieplicht. Wij willen maatregelen voor migranten die hun AOW-gat niet kunnen dichten.

  • Daarom willen we een aparte regeling of toeslag als aanvulling op het AOW-hiaat.
  • Deze 65+ toeslag laten uitbetalen via de Sociale Verzekeringsbank, oftewel één loket voor AOW en de AOW-aanvulling.
  • Niet korten bij een klein bedrijfspensioen en/of vermogen en met behoud van de toeslag maximaal 6 maanden buiten Nederland kunnen verblijven.

Meer weten over het pensioen?

Bekijk dan ook onze interessante pensioentips. Je kunt ook contact met ons opnemen, door hier te klikken of door het formulier hieronder in te vullen! Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 088-9000900. Het eerste gesprek is volledig vrijblijvend!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.