Kennisbankartikel:

Waarom mijnpensioenoverzicht.nl?

Waarom mijnpensioenoverzicht.nl? 

Via ‘mijnpensioenoverzicht.nl’ krijg je inzicht in de hoogte van jouw pensioen. Door maar een paar klikken op de website mijnpensioenoverzicht.nl, krijg je een totaaloverzicht van jouw inkomsten na pensioendatum. Dat is vaak de AOW en de hoeveelheid pensioen die je hebt opgebouwd bij de verschillende werkgevers. Het is dus een goed startpunt.

Hoe werkt het?

Ga naar mijnpensioenoverzicht.nl en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD of ben je je gebruikersnaam en wachtwoord vergeten? Ga dan naar www.digid.nl en vraag deze aan. Als je ingelogd bent, zie je al jouw gegevens op een rij. Wat heb je tot nu toe opgebouwd? Bij welke pensioenfondsen en welke pensioenverzekeraars?

Wat krijg je straks aan pensioen en AOW als er niets meer verandert in je werk- of privésituatie? En wat krijgt jouw partner nadat je overlijdt? Je kan dus zien wat je hebt opgebouwd én wat je gaat ontvangen. Des te eerder je weet wat je hebt, des te eerder je er iets aan kan doen! Zo voorkom je teleurstellingen en weet je precies waar je aan toe bent. Aan de hand van je digitale paspoort, het DigiD, haalt mijnpensioenoverzicht.nl al deze informatie op uit de computers van de pensioenfondsen, verzekeraars en SVB. Deze partijen verzamelen en rubriceren de informatie voor je. Het is natuurlijk fantastisch dat alle informatie nu bij elkaar staat. Als je vaak van werkgever verandert bent, staan hier alle pensioenen bij elkaar. Dat geeft een mooi overzicht!

mijnpensioenoverzicht

Mijnpensioenoverzicht en ons advies

Doordat jouw mijnpensioenoverzicht gekoppeld is, ben je ook de enige die inzage heeft in de gegevens die dit overzicht biedt.

Het mijnpensioenoverzicht.nl wordt door ons altijd gebruikt bij het inventariseren van jouw pensioen. Het is daarom verstandig om dit overzicht te bekijken en te begrijpen. Het is samen met jouw inkomen namelijk de basis voor eventuele adviezen met betrekking tot aanvullend pensioen. In ons financieel dashboard zorgen al deze gegevens voor een vertrouwd beeld van jouw inkomen, voor nu en later. Mijnpensioenoverzicht.nl laat een te bereiken pensioen zien en een reeds opgebouwd pensioen. Mocht het een pensioenuitvoerder betreffen die verbonden is aan een vorige werkgever, dan zijn deze bedragen gelijk. Bij je huidige werkgever is het te bereiken pensioen vaak hoger dan het opgebouwde pensioen. Het te bereiken pensioen is namelijk het bedrag dat je ontvangt op pensioendatum wanneer je werkzaam blijf bij de desbetreffende werkgever.

Weten hoeveel pensioengeld jij misloopt?

Wie werken er allemaal mee?

De site mijnpensioenoverzicht.nl is er gekomen op verzoek van de overheid. Alle circa 600 Nederlandse pensioenfondsen, verzekeraars en de SVB (Sociale Verzekeringsbank) hebben meegewerkt aan de totstandkoming van dit overzicht.

Staan er actuele gegevens op mijnpensioenoverzicht?

Op jouw pensioenoverzicht staan peildatums van recente updates omtrent jouw pensioengegevens. Deze datum kan per pensioenaanbieder verschillen. Tevens kan het voorkomen dat niet alle wijzigingen per direct op het overzicht te zien zijn. Dit komt doordat mijnpensioenoverzicht niet per direct wordt ge-update. Zaken als een nieuwe werkgever met een ander pensioenfonds of uitgaande – en inkomende waarden zijn hier voorbeelden van.

Wat vind ik niet op mijnpensioenoverzicht?

Alles wat je eventueel zelf regelt via een adviseur vind je niet terug op jouw pensioenoverzicht. Zaken als lijfrentes of spaartegoeden moet je zelf bij houden, naast het pensioenoverzicht. Mijnpensioenoverzicht.nl bevat alleen persoonlijke gegevens. Hierdoor zijn er geen gegevens van je partner op het overzicht te vinden. De gegevens van jouw partner zijn te vinden op zijn of haar persoonlijke overzicht.

[contact-form-7 id="14181" title="Landing page form"]

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Aanvraag gratis adviesgesprek

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Pensioenupdates, ja graag!

Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.