Waar ga je heen voor goed Pensioenadvies?

Ik ging altijd naar mijn vader, die wist immers alles. Mijn beste vriend was ook goed op de hoogte van alle pensioenzaken. Maar wie vraag je het nou? Je beste vriend zijn we nog niet maar we doen wel onze best om dat te worden. Wij weten alles van pensioen af en helpen je graag verder. De vragen die jij hebt of pensioenzaken waar jij mee zit hebben wij al tientallen keren opgelost. Maak gelijk gebruik van al onze kennis en ervaring!

Pensioenadvies Utrecht

Een groot deel van onze relaties zit al in Utrecht. Wij geven bedrijven en ondernemers pensioenadvies. Naast dat we pensioenadvies Utrecht geven, geven we ook in de rest van het land pensioenadvies.

Wat doet een pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur doet in principe drie dingen 1. Fiscaal juridische zaken en 2. verzekeringstechnische zaken en als laatste 3. vermogensbeheer.

1.    Fiscaal juridische zaken.

Bij pensioen zit er altijd een fiscale en juridische kant wat mag wel en wat mag nou niet. WE berekenen graag hoeveel je fiscaal gunstig kan sparen. Zo betaalt de belastingdienst mee aan jouw oudedagsvoorziening. Vanzelfsprekend weten we ook alles af van collectieve pensioenvoorzieningen. Dat zijn pensioenregelingen voor het personeel. We leggen de verschillende pensioensystemen naast elkaar en kijken dan welk pensioensysteem het beste bij jouw bedrijf past.

2.  Verzekeringstechnische zaken

Bij de ondernemer zijn er altijd verzekeringstechnische zaken. De beste verzekering is geen verzekering, maar soms loop je risico’s die zo impactvol zijn, dat je die wel wilt verzekeren. Zo zijn het risico van arbeidsongeschiktheid en overlijden erg impactvol. Het is raadzaam hier goed over na te denken of je de risico’s kunt en wil lopen.

Een rekenvoorbeeld:

Je bent 40 jaar en verdient €50.000. Je overweegt om een AOV te nemen van €40.000 het risico bedraagt dan 28 jaar (tot 68) maal €40.000 dit komt neer op €1.112.000. Als je het geld al hebt moet je je afvragen of je bij arbeidsongeschiktheid je eigen geld wilt aanspreken. Indien je geen €1.112.000 op de bank hebt staan is het verstandig om het arbeidsongeschiktheidsrisico toch te verzekeren.

Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Een AOV is duur.

Eigenlijk is dat niet waar. Het risico is redelijk groot. Een op de acht ondernemers krijgt te maken met arbeidsongeschiktheid. Bovendien heb je AOV’s in alle soorten en maten. Je kunt de premie beïnvloeden (lees verlagen) door meer wachtdagen te nemen of een eindleeftijd die voor je 68ste ligt.

3.         Vermogensbeheer

Om later lekker te kunnen leven heb je geld nodig. Om deze som geld bij elkaar te krijgen is beleggen een goede optie. Beleggen kan op veel manieren. Van beleggen met een laag risico (meestal ook met een wat lager rendement) maar ook beleggen met een hoog risico (meestal met de kans op een wat hoger rendement).

Er zijn 150 vermogensbeheerders in Nederland met allemaal een scala aan producten. We begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We helpen je graag verder.

Pensioenadvies Utrecht

Hoe herken je een goede pensioenadviseur?

Tja dat is lastig. De meesten hebben wel een vlotte babbel en een mooi pak. Daar zie je het dus niet aan.

Maar hoe dan wel..?

Een goede pensioenadviseur luistert naar jouw wensen en dromen. Hij helpt je deze te bereiken. Bovendien gaat een goede pensioenadviseur langdurige relaties aan. Zodat je ieder jaar dichter bij de door jouw gewenste pensioensituatie komt.

Financiële planning Pensioenadvies Utrecht

Bij pensioen hoort gewoon financiële planning. Deze gaan hand in hand, want een goed pensioen is een onderdeel van financiële planning. Daarbij is het totaalplaatje het belangrijkst. Want bij financiële planning telt alles mee. Dus ook ander spaargeld, beleggingen erfenissen in de toekomst waarde van het eigen bedrijf en alle oude pensioenpotjes!

Door alle componenten mee te nemen valt de uiteindelijk spaarbijdrage meestal wel mee….

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.