Wanneer kies je voor een onafhankelijk financieel adviseur?
- Verzuip je in papierwerk?
- Kun je jouw levensstijl behouden als je stopt met werken?
- Kan je gezin de rekeningen nog betalen als jij arbeidsongeschikt raakt of plotseling komt te overlijden?
“Het is voor mij, als financieel adviseur, moeilijk om ondernemers ervan bewust te maken dat een goede financiële planning essentieel is.”
Ondernemers leven over het algemeen in het heden. Er moet nú gewerkt worden, zodat je die belangrijke klant binnenhaalt. Je hebt het als ondernemer altijd druk met ondernemen. Soms ben je druk met het bedienen van klanten, soms met het uitvoeren van werk of je bent bezig om achterstallige zaken op te pakken.
Als ondernemer besteed je zelden tijd, of te weinig tijd, aan het nadenken over je toekomst. In Nederland is alles goed geregeld, denken mensen vaak. Er is inderdaad altijd een vangnet maar daar maak je, als het even kan, liever geen gebruik van. Veel ondernemers in Nederland tonen weinig tot geen interesse in hun (toekomstige) financiële situatie of pensioen, wij als onafhankelijke adviseur helpen hier graag bij.
Direct naar
- Bescherm je gezin
- Inventarisatie van jouw huidige inkomsten en uitgaven
- Plannen voor de toekomst
- Besparen op belastingen
- Op het juiste (pensioen) spoor blijven
- Een goede financieel adviseur neemt zorgen weg
- Een onafhankelijk financieel adviseur is de expert
- De financieel adviseur voor jouw pensioen
De reden waarom ik heb besloten om een lijst te maken met 7 redenen, waarom het goed is dat je voor je pensioen een onafhankelijke financieel adviseur kiest, is omdat veel ondernemers in Nederland weinig tot geen interesse tonen in hun (toekomstige) financiële situatie of pensioen. Deze zeven redenen zijn:
1. Bescherm je gezin!
Het advies hangt af van jouw gezinssituatie. Ben je alleenstaand, heb je een partner en/of kinderen? Het zijn allemaal factoren die meespelen in je financiële planning. Raak jij plotseling arbeidsongeschikt of kom je te overlijden, kan jouw gezin dan de rekeningen blijven betalen? Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw gezin in de financiële problemen komt. Een onafhankelijke financieel adviseur kan jou adviseren over de verschillende manieren om jezelf en je gezin te verzekeren van een inkomen in de toekomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nabestaandenpensioen.
2. Inventarisatie van jouw huidige inkomsten en uitgaven
Als jouw onafhankelijke adviseur ga ik met jou om de tafel zitten en samen brengen we jouw persoonlijke situatie in kaart. Wanneer je niet weet wat je nu hebt, dan weet je immers ook niet wat je later nodig hebt. In deze eerste stap inventariseren we jouw vaste lasten en inkomens.
3. Plannen voor de toekomst
Nadat jouw huidige situatie bekend is, maken we een financiële planning voor de lange termijn. Iedereen die in Nederland heeft gewoond en de AOW-leeftijd bereikt, heeft recht op een AOW-uitkering. Stop je met werken en wil je alleen leven van je AOW-uitkering, dan kan ik je verzekeren dat je jouw levensstandaard naar beneden moet aanpassen. Als onafhankelijk financieel adviseur help ik jou met het inrichten van een extra inkomen (naast de AOW), wanneer jij stopt met werken.
4. Besparen op belastingen
De onafhankelijke financieel adviseur navigeert jou door het Nederlandse belastingsysteem en brengt de mogelijkheden in kaart voor belastingaftrek. In veel gevallen valt er een besparing te realiseren op jouw huidige pensioen gerelateerde verzekeringsproducten, beleggingsrekeningen en verschillende manieren van vermogensopbouw.
Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl
5. Op het juiste (pensioen) spoor blijven
Het financieel plan dat je laat opstellen door een onafhankelijke financieel adviseur is pas het begin. Het is verstandig om het financieel plan elk jaar opnieuw te laten controleren door jouw adviseur. In een jaar kan veel gebeuren. Wanneer je een nieuw huis aankoopt, jouw inkomen stijgt of daalt, je een partner of kinderen krijgt, je gaat scheiden of als je een grote aankoop doet. In al deze gevallen verandert jouw financiële situatie. “Klinkt logisch” hoor ik je denken, maar de praktijk wijst uit dat de meeste mensen zich niet realiseren dat de financiële planning hierdoor ook moet worden aangepast. De onafhankelijke financieel adviseur helpt jou om jouw financiële planning op het juiste spoor te houden.
6. Een goede financieel adviseur neemt zorgen weg
Ondernemen is al intensief genoeg. Zorgen over geld (zowel nu als later) kan je daar niet bij gebruiken. Geld is en blijft een ingewikkeld onderwerp. Een onafhankelijke financieel adviseur neemt jouw zorgen weg door de financiële planning op zich te nemen en jou te voorzien van financieel advies. Zodat ook jij van een financieel onbezorgd leven kunt genieten.
7. Een onafhankelijk financieel adviseur is de expert
De onafhankelijke financieel adviseur heeft van geld zijn werk gemaakt. Ook als je denkt dat jij jouw zaken goed op orde hebt, is het nooit verkeerd om het te laten controleren door een expert. Heb je behoefte aan algemeen financieel advies, praktisch advies of gespecialiseerd advies, de financieel adviseur helpt jou verder. In de meeste gevallen realiseer je een besparing, waardoor je over de lange termijn de investering in veelvoud terugverdient.
Daarnaast is de onafhankelijk financieel adviseur niet emotioneel betrokken bij jouw zaken, waardoor er daadwerkelijk een onafhankelijk financieel advies verstrekt kan worden. Dit levert jaarlijks zo’n 2% extra rendement op. Doordat de onafhankelijk financieel adviseur buiten de onderneming staat, adviseert hij ook over zaken waar jij niet aan denkt.
De financieel adviseur voor jouw pensioen
Wil jij advies van een onafhankelijke financieel adviseur? PensioenVizier geeft je een betrouwbaar, deskundig en een onafhankelijk financieel advies voor onder andere jouw pensioen. Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken via 088 9000 900 tijdens kantooruren of laat een bericht achter op onze contactpagina.
Wist je dat het kennismakingsgesprek op onze kosten is?
Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!
Als werkgever heb je een zorgplicht voor je werknemers. Sinds de Wet pensioencommunicatie (2015) in werking is getreden, wordt de werkgever ook grotendeels verantwoordelijk gehouden voor het informeren en begeleiden van de werknemers omtrent hun pensioen. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!