145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Voorbeeld pensioen ICT ondernemer

Tim is al een aantal jaren ZZP’er, hij werkt als ICT-consultant. Hij helpt bedrijven met het verhelpen van ICT-problemen. Daarnaast start hij nieuwe ICT-processen op. Doordat je als ZZP’er geen pensioen opbouwt, zit dat in het uurtarief verwerkt. Hierdoor kan Tim de kosten op dit moment ruimschoots betalen. Toch zit hem het niet lekker dat hij geen pensioen opbouwt. Hij ging op zoek naar een pensioenadviseur en kwam uit bij PensioenVizier. Zijn wens? Zijn huidige levensstandaard ook na pensioendatum voorzetten. Dit komt overeen met onze visie; nu lekker leven, straks lekker leven!

Waarom pensioen voor de ICT ondernemer opbouwen?

De laatste zin van de inleidende alinea geeft al antwoord op deze vraag. De huidige levensstandaard ook na pensioendatum behouden. Ook kan het zelf opbouwen van pensioen je eventuele wensen laten uitkomen. Altijd al gedroomd van het betalen van de studie van je (klein)kinderen? Graag elk jaar ‘overwinteren’ in Spanje? Lees dan snel verder!

Bereken hier jouw pensioen als ondernemer!

Hoeveel pensioen opbouwen?

Het antwoord hierop is voor iedereen anders. Wat voor huidige levensstandaard heb je op dit moment? Welke eventuele wensen heb je? Wij van PensioenVizier brengen alle deze aspecten samen. Aan de hand hiervan stellen wij samen met jou een financieel dossier op. Hierin staat hoe jij er op dit moment, en in toekomst op financieel gebied voor staat. Daarnaast worden er ook analyses en simulaties gemaakt die jouw wensen en de kosten daarvan meenemen. Zo is er ook te zien hoe deze wensen eventueel realiseerbaar zijn.

Bekijk onze video over financiële planning!

Jouw opgebouwde pensioen beleggen?

Heb je op dit moment al (een deel) pensioen opgebouwd en wil je dit gaan beleggen? Samen met jou kijken we welke beleggingsmogelijkheden je hebt. Wij geven jou daar graag advies in. Ons advies is niet bindend. De eindbeslissing blijft altijd bij jezelf. Ook als je nog geen pensioen hebt opgebouwd, kunnen we samen met jou gaan kijken naar de beleggingsmogelijkheden. Zo kan je maandelijkse/jaarlijkse (pensioen)deel van je salaris gaan beleggen. Benieuwd naar jouw beleggingsmogelijkheden? Het eerste (digitale) adviesgesprek is gratis!

AOV/Broodfonds (arbeidsongeschiktheidspensioen)

Als zelfstandige neem je ook een aantal pensioen risico’s. Zoals overlijden en arbeidsongeschiktheid (langdurig ziek) Deze kunnen afgedekt worden. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), ook wel arbeidsongeschiktheidspensioen, dekt het arbeidsongeschiktheid af. Wanneer je om wat voor reden dan ook arbeidsongeschikt wordt, kunnen de kosten hoger dan de inkomsten worden. Dit kan zorgen voor drastische maatregelen. Denk aan je spaargeld ‘opeten’, noodgedwongen verhuizen, boot verkopen en auto(s) verkopen. Daarna in de bijstand. Dit wil je niet. Door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, dek je deze risico’s af. Wij maken graag een AOV vergelijking voor jou, gebaseerd op jouw wensen. We geven je dan meerdere keuzes van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Aan de hand daarvan kan jij kiezen welke het beste bij jou past. pensioen voor de ICT ondernemer.

Gratis adviesgesprek aanvragen!

Broodfonds

Een alternatief voor een AOV is een broodfonds. Dit is een fonds waar louter ondernemers zijn aangesloten. Wanneer jij arbeidsongeschikt raakt, betaalt het broodfonds jouw inkomstenverlies. Het voordeel van een broodfonds is dat je niet gescreend wordt op je gezondheidsverleden. Dit is bij een AOV wel het geval. Elke regio heeft een eigen broodfonds. Afhankelijk van jouw woonplaats en/of bedrijfspand, sluit je aan bij het broodfonds van jouw regio.

Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Overlijdensrisicoverzekering (nabestaandenpensioen)

Bij overlijden vallen jouw inkomsten ook weg. Hierdoor is het mogelijk dat jouw nabestaanden meer kosten dan inkomen hebben. Daarom wordt een overlijdensrisicoverzekering ook wel een nabestaandenpensioen genoemd. Er zijn verschillende soorten ORV.

– annuïtair dalend verzekerd bedrag

– gelijkblijvend verzekerd bedrag

– lineair dalend verzekerd bedrag

Ben je benieuwd hoe deze verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen werken? En wil je dit risico afdekken? Wij kijken graag samen met jou naar de wensen die je hebt en maken een ORV vergelijking aan de hand van deze wensen.

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Als werkgever heb je een zorgplicht voor je werknemers. Sinds de Wet pensioencommunicatie (2015) in werking is getreden, wordt de werkgever ook grotendeels verantwoordelijk gehouden voor het informeren en begeleiden van de werknemers omtrent hun pensioen. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Chantal Nap

Mijn naam is Chantal Nap en sinds 2021 mede-eigenaar van PensioenVizier. Na mijn stageperiode bij PensioenVizier in 2009, namens de Hanzehogeschool Groningen, ben ik bij PensioenVizier in dienst getreden. Vanaf 2015 adviseer ik, met veel plezier, werkgevers over de mogelijkheden van een pensioenregeling voor de werknemers. Het maken van keuzes die passen bij een werkgever geeft mij een voldaan gevoel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.