150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Hoe kan ik mijn pensioen zien? 

Om je pensioen te bekijken, gebruik je de handige website ‘mijnpensioenoverzicht.nl’. Hiermee krijg je inzicht in de hoogte van jouw pensioen. Door maar een paar klikken op de website mijnpensioenoverzicht.nl, krijg je een totaaloverzicht van jouw inkomsten na pensioendatum. Dat is vaak de AOW en de hoeveelheid pensioen die je hebt opgebouwd bij de verschillende werkgevers. Het is dus een goed startpunt.

Direct naar

Waar kan ik mijn pensioenopbouw zien?

Om je pensioen in te zien, ga je naar mijnpensioenoverzicht.nl en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD of ben je je gebruikersnaam en wachtwoord vergeten? Ga dan naar www.digid.nl en vraag deze aan. Als je bent ingelogd, zie je al jouw gegevens op een rij. Wat heb je tot nu toe opgebouwd? Bij welke pensioenfondsen en welke pensioenverzekeraars?

Wat krijg je straks aan pensioen en AOW als er niets meer verandert in je werk- of privésituatie? En wat krijgt jouw partner nadat je overlijdt? Je kan bekijken hoeveel pensioen je hebt opgebouwd én wat je gaat ontvangen. Des te eerder je weet wat je hebt, des te eerder je er iets aan kan doen! Zo voorkom je teleurstellingen en weet je precies waar je aan toe bent. Aan de hand van je digitale paspoort, het DigiD, haalt mijnpensioenoverzicht.nl al deze informatie op uit de computers van de pensioenfondsen, verzekeraars en SVB. Deze partijen verzamelen en rubriceren de informatie voor je. Het is natuurlijk prachtig dat alle informatie nu bij elkaar staat. Als je vaak van werkgever verandert bent, staan hier alle pensioenen bij elkaar. Dat geeft een mooi overzicht!

Hoe kan ik mijn pensioen zien?

Mijnpensioenoverzicht en ons advies

Doordat jouw mijnpensioenoverzicht gekoppeld is, ben je ook de enige die inzage heeft in de gegevens die dit overzicht biedt.

Het mijnpensioenoverzicht.nl wordt door ons altijd gebruikt bij het inventariseren van jouw pensioen. Het is daarom verstandig om dit overzicht te bekijken en te begrijpen. Het is samen met jouw inkomen namelijk de basis voor eventuele adviezen met betrekking tot aanvullend pensioen. In ons financieel dashboard zorgen al deze gegevens voor een vertrouwd beeld van jouw inkomen, voor nu en later. Mijnpensioenoverzicht.nl laat een te bereiken pensioen zien en een reeds opgebouwd pensioen. Mocht het een pensioenuitvoerder betreffen die verbonden is aan een vorige werkgever, dan zijn deze bedragen gelijk. Bij je huidige werkgever is het te bereiken pensioen vaak hoger dan het opgebouwde pensioen. Het te bereiken pensioen is namelijk het bedrag dat je ontvangt op pensioendatum wanneer je werkzaam blijf bij de desbetreffende werkgever.

Weten hoe jij er precies voor staat?

Staan er actuele gegevens op mijnpensioenoverzicht?

Op jouw pensioenoverzicht staan peildatums van recente updates omtrent jouw pensioengegevens. Deze datum kan per pensioenaanbieder verschillen. Tevens kan het voorkomen dat niet alle pensioen wijzigingen per direct op het overzicht te zien zijn. Dit komt doordat mijnpensioenoverzicht niet per direct wordt ge-update. Zaken als een nieuwe werkgever met een ander pensioenfonds of uitgaande – en inkomende waarden zijn hier voorbeelden van.

Wat vind ik niet op mijnpensioenoverzicht?

Alles wat je eventueel zelf regelt aan pensioen via een adviseur vind je niet zien op jouw pensioenoverzicht. Zaken als lijfrentes of spaartegoeden moet je zelf bij houden, naast het pensioenoverzicht. Mijnpensioenoverzicht.nl bevat alleen persoonlijke gegevens. Hierdoor zijn er geen gegevens van je partner op het overzicht te vinden. De gegevens van jouw partner zijn te vinden op zijn of haar persoonlijke overzicht.

Meer inzicht in je pensioen met pensioenadvies

Heb je hulp nodig bij het begrijpen van het pensioenoverzicht? Of zou je graag je financiële plaatje volledig in beeld hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Je kunt ons telefonisch bereiken op 088 9000 900. Daarnaast kun je ook altijd het contactformulier hieronder invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Paul Verbeek

Paul Verbeek (PensioenVizier Schinveld) is niet alleen een gepassioneerd pensioenadviseur, hij coacht na een succesvolle eigen volleybalcarrière ook diverse volleybalteams. Het coachen van mensen zit hem in het bloed. Zo brengt hij jou met plezier en humor naar jouw doel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.