150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

8 redenen waarom jij wel een pensioenregeling moet nemen

Pensioenregeling verplicht?

Niet iedere werkgever is verplicht om een pensioenregeling voor zijn personeel te treffen. Staat in de CAO jouw bedrijf onder een verplichtgesteld bedrijfstakpensioenfonds, dan ben je (zoals de naam al zegt) verplicht om je hierbij aan te sluiten. Is dit niet het geval, dan geldt deze verplichtstelling niet. Er zijn echter heel goede redenen om dan evengoed een pensioenregeling aan jouw personeel aan te bieden.

In dit artikel bespreken wij waarom jij wel een pensioenregeling moet nemen. De 8 redenen worden hieronder besproken.

Direct naar:

1. Een pensioenregeling is overzichtelijk en duidelijk

Een pensioenregeling is erg complex. Echte experts versimpelen moeilijke zaken. Bij PensioenVizier doen we dat ook. We slaan de moeilijke materie plat zodat iedereen het begrijpt. Dit doen we met plaatjes en praatjes, maar ook met moderne techniek als een eigen bedrijfswebsite voor pensioen en een speciale pensioen app.

Daarnaast is het mogelijk dat we iedere werknemer een individueel pensioen-adviesgesprek aanbieden. Zo wordt het voor elke werknemer duidelijk welke pensioenregeling er is of gekozen gaat worden.

2. Werknemers behouden hun levensstandaard

Doordat de werknemer zijn pensioen begrijpt, weet de werknemer waar hij op financieel gebied aan toe is wanneer hij/zij met pensioen gaat. Ook kan er bekeken worden of de levensstandaard behouden wordt, of dat er eventuele ‘financiële gaten’ zijn. Door op tijd te beginnen, is er genoeg tijd om deze financiële gaten te vullen.

Bereken hier het collectief pensioen!

3. Werknemers willen wel een pensioenregeling

Omdat pensioen erg complex is, zeggen de meeste werknemers dat ze geen zin in pensioen hebben. Ze hebben die zorg nog helemaal niet. Als je als werkgever wel een pensioenregeling geeft, hebben ze deze zorg later ook niet. Wij van PensioenVizier beschrijven pensioen op een manier waardoor iedereen het begrijpt.

4. Pensioenregeling wordt verzorgd voor de werknemers

Omdat plannen met geld voor de toekomst in de praktijk voor veel mensen erg moeilijk is, is een goede pensioenregeling de ideale uitkomst. Het pensioen vertalen onze experts in een begrijpelijk verhaal voor elke werknemer en we adviseren wat de beste stappen zijn.

5. Professionals onderhouden het pensioen en de pensioenregeling

Tuurlijk, er zijn werknemers die hun eigen pensioen goed op orde hebben en er wel vroeg mee bezig zijn. Maar uit ervaring kunnen wij zeggen dat werknemers niet bezig zijn met financiële zaken na AOW-datum. Door dit uit handen te geven aan professionals is er zekerheid over pensioen. Het pensioen wordt grondig bekeken en de werknemers krijgen individueel specifiek advies over hun pensioen.

wel een pensioenregeling, 8 redenen waarom

6. Behoud van werknemers

De pensioenregeling geeft zekerheid. Zekerheid is een belangrijk aspect voor werknemers. Door dit de werknemers te bieden, zorg je ervoor dat je personeel lang bij je blijft werken. Dit zorgt dan ook weer voor rust en structuur in de organisatie.

7. De pensioenpot is van de werknemer

Iedereen heeft een eigen pensioenpot. Dit zit in een beleggingsfonds. Deze fondsen investeren dit geld en je krijgt uitbetaald wanneer je met pensioen gaat. Maar het is en blijft de pensioenpot van de werknemer. Zij bepalen wat er met hun geld gebeurt. Met een goede pensioensregeling kunnen werknemers dit dus zelf bepalen.

Neem vrijblijvend contact op!

8. Pensioenregeling werkgever is belangrijk!

Er zijn 2 speciale gevallen dat pensioen belangrijk is.

  • Bij in- en uitdiensttreden
  • If the shit hits the fan

Bij in- en uitdiensttreden

Bij het aannemen van personeel is vaak de vraag: “hoe is het pensioen geregeld?” Is alles gelijk maar er is geen pensioenregeling en bij een ander bedrijf wel… dan is de keuze snel gemaakt. Ook bij het verlaten van het bedrijf kijken medewerkers wel degelijk naar vragen als: “wat heb ik nu?” en “wat krijg ik straks?”

Ga voor een overzicht van jouw pensioen naar: https://www.mijnpensioenoverzicht.nl/

If the shit hits the fan

Als je boven de vijftig bent ga je je toch afvragen hoe het met je pensioenregeling zit. Dan ben je redelijk laat. Terwijl het dan toch wel belangrijk begint te worden.

  • Bij overlijden wil je als werkgever toch niet geconfronteerd worden met een partner die vraagt of er een nabestaandenpensioen is. Lijkt me een treurige zaak. Dit nabestaandenpensioen is mogelijk zonder medische keuring. Iedereen wordt geaccepteerd.
  • Bij arbeidsongeschiktheid zorgt de pensioenregeling ervoor dat de premies gewoon doorbetaald worden. Ook al is er geen dienstverband meer(!). Deze premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid is mogelijk zonder medische keuring. Iedereen wordt geaccepteerd.

Wat is een goede pensioenregeling?

Een goede pensioenregeling geldt als aanvulling op de AOW. Het is daarbij belangrijk dat jij als werkgever een pensioenregeling aanbiedt die past bij de doelen van jouw bedrijf. Wij nemen daarom een uitgebreide intake met jou af en we komen vervolgens met een terugkoppelingsdocument. Op die manier weten we zeker dat jij krijgt wat je echt wilt.

Ook de kosten zijn natuurlijk een belangrijk aandachtspunt. Hoeveel wil je inleggen in de pensioenpot? Welk percentage hiervan betaal je zelf en hoeveel betaalt de werknemer? Het is essentieel dat dit kotenplaatje draagbaar is voor jouw onderneming, nu en in de toekomst.

Het laatste, maar misschien wel belangrijkste punt: communicatie! Het gaat niet eens zozeer om de inhoud van de regeling, zolang je maar duidelijk en transparant naar je werknemers communiceert wat je wel en niet hebt. Wist je dat PensioenVizier ook zorgdraagt voor de communicatie naar jouw personeel? Dit doen wij onder andere via jaarlijkse presentaties en een inzichtelijke app. Zo weet niet alleen jij als werkgever waar je aan toe bent, maar hebben jouw werknemers ook inzicht in hun persoonlijke financiële toekomst.

PensioenVizier gaat graag met jou in gesprek om te bespreken wat voor jou de beste regeling is. Doordat wij volledig onafhankelijk zijn en uitstekend op de hoogte zijn van de verschillende mogelijkheden, geven wij jou het beste advies.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over een pensioenregeling? Of heb je andere vragen over jouw pensioen? Wij van PensioenVizier staan voor je klaar! Je kunt telefonisch contact met ons opnemen door 088 9000 900 te bellen. Daarnaast kun je ook het contactformulier hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op!

Het eerste gesprek is volledig vrijblijvend.

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Als pensioenadviseur zijn we er niet alleen om jou als werkgever te ontzorgen, maar ook om ervoor te zorgen dat jij zelf goed op de hoogte bent van de pensioenregeling die je aanbiedt. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.