Kennisbankartikel:

Wel een pensioenregeling, 8 redenen waarom

Kennisbank » Wel een pensioenregeling, 8 redenen waarom

8 redenen waarom jij wel een pensioenregeling moet nemen

In dit artikel bespreken wij waarom jij wel een pensioenregeling moet nemen. De 8 redenen worden hieronder besproken.

1. Een pensioenregeling is overzichtelijk en duidelijk

Een pensioenregeling is erg complex. Echte experts versimpelen moeilijke zaken. Bij PensioenVizier doen we dat ook. We slaan de moeilijke materie plat zodat iedereen het begrijpt. Dit doen we met plaatjes en praatjes, maar ook met moderne techniek als een eigen bedrijfswebsite voor pensioen en een speciale pensioen app.

Daarnaast is het mogelijk dat we iedere werknemer een individueel pensioen-adviesgesprek aanbieden. Zo wordt het voor elke werknemer duidelijk welke pensioenregeling er is of gekozen gaat worden.

2. Werknemers behouden hun levensstandaard

Doordat de werknemer zijn pensioen begrijpt, weet de werknemer waar hij op financieel gebied aan toe is wanneer hij/zij met pensioen gaat. Ook kan er bekeken worden of de levensstandaard behouden wordt, of dat er eventuele ‘financiële gaten’ zijn. Door op tijd te beginnen, is er genoeg tijd om deze financiële gaten te vullen.

Bereken hier het collectief pensioen!

3. Werknemers willen wel een pensioenregeling

Omdat pensioen erg complex is, zeggen de meeste werknemers dat ze geen zin in pensioen hebben. Ze hebben die zorg nog helemaal niet. Als je als werkgever wel een pensioenregeling geeft, hebben ze deze zorg later ook niet. Wij van PensioenVizier beschrijven pensioen op een manier waardoor iedereen het begrijpt.

4. Pensioenregeling wordt verzorgd voor de werknemers

Omdat plannen met geld voor de toekomst in de praktijk voor veel mensen erg moeilijk is, is een goede pensioenregeling de ideale uitkomst. Het pensioen vertalen onze experts in een begrijpelijk verhaal voor elke werknemer en we adviseren wat de beste stappen zijn.

5. Professionals onderhouden het pensioen en de pensioenregeling

Tuurlijk, er zijn werknemers die hun eigen pensioen goed op orde hebben en er wel vroeg mee bezig zijn. Maar uit ervaring kunnen wij zeggen dat werknemers niet bezig zijn met financiële zaken na AOW-datum. Door dit uit handen te geven aan professionals is er zekerheid over pensioen. Het pensioen wordt grondig bekeken en de werknemers krijgen individueel specifiek advies over hun pensioen.

wel een pensioenregeling, 8 redenen waarom

6. Werknemers blijven lang bij mij werken

Een goede pensioenregeling geeft zekerheid. Zekerheid is een belangrijk aspect voor werknemers. Door dit de werknemers te bieden, zorg je ervoor dat je personeel lang bij je blijft werken. Dit zorgt dan ook weer voor rust en structuur in de organisatie.

7. De pensioenpot is van de werknemer

Iedereen heeft een eigen pensioenpot. Dit zit in een beleggingsfonds. Deze fondsen investeren dit geld en je krijgt uitbetaald wanneer je met pensioen gaat. Maar het is en blijft de pensioenpot van de werknemer. Zij bepalen wat er met hun geld gebeurt. Met een goede pensioensregeling kunnen werknemers dit dus zelf bepalen.

Neem vrijblijvend contact op!

8. Pensioen is belangrijk voor de pensioenregeling!

Er zijn 2 speciale gevallen dat pensioen belangrijk is.

 • Bij in- en uitdiensttreden
 • If the shit hits the fan

Bij in- en uitdiensttreden

Bij het aannemen van personeel is vaak de vraag: “hoe is het pensioen geregeld?” Is alles gelijk maar er is geen pensioenregeling en bij een ander bedrijf wel… dan is de keuze snel gemaakt. Ook bij het verlaten van het bedrijf kijken medewerkers wel degelijk naar vragen als: “wat heb ik nu?” en “wat krijg ik straks?”

Ga voor een overzicht van jouw pensioen naar: https://www.mijnpensioenoverzicht.nl/

If the shit hits the fan

Als je boven de vijftig bent ga je je toch afvragen hoe het met je pensioenregeling zit. Dan ben je redelijk laat. Terwijl het dan toch wel belangrijk begint te worden.

 • Bij overlijden wil je als werkgever toch niet geconfronteerd worden met een partner die vraagt of er een nabestaandenpensioen is. Lijkt me een treurige zaak. Dit nabestaandenpensioen is mogelijk zonder medische keuring. Iedereen wordt geaccepteerd.
 • Bij arbeidsongeschiktheid zorgt de pensioenregeling ervoor dat de premies gewoon doorbetaald worden. Ook al is er geen dienstverband meer(!). Deze premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid is mogelijk zonder medische keuring. Iedereen wordt geaccepteerd.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over een pensioenregeling? Of heb je andere vragen over jouw pensioen? Wij van PensioenVizier staan voor je klaar! Je kunt telefonisch contact met ons opnemen door 088 9000 900 te bellen. Daarnaast kun je ook het contactformulier hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op!

Het eerste gesprek is volledig vrijblijvend.

  Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Pensioenupdates, ja graag!

  Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

  Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.