Kennisbankartikel:

Wel een pensioenregeling, 8 redenen waarom

8 redenen waarom jij wel een pensioenregeling moet nemen

In Nederland bouwt bijna iedereen in loondienst, pensioen op via een werkgever. Is dat bij jou nog niet zo of komt jullie regeling binnenkort te vervallen, dan is het volgende interessant. Een collectieve pensioenregeling is bedoeld als aanvulling op het pensioen van de overheid, de AOW. De AOW en het pensioen via de werkgever moeten voldoende inkomen geven als de werknemer met pensioen gaat. Bovendien is overlijden en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid (vrijwel) automatisch meeverzekerd.

In dit artikel bespreken wij waarom jij wel een pensioenregeling moet nemen. De 8 redenen worden hieronder besproken.

1. Een pensioenregeling is overzichtelijk en duidelijk

Een pensioenregeling is erg complex. Echte experts versimpelen moeilijke zaken. Bij PensioenVizier doen we dat ook. We slaan de moeilijke materie plat zodat iedereen het begrijpt. Dit doen we met plaatjes en praatjes, maar ook met moderne techniek als een eigen bedrijfswebsite voor pensioen en een speciale pensioen app.

Daarnaast is het mogelijk dat we iedere werknemer een individueel pensioen-adviesgesprek aanbieden. Zo wordt het voor elke werknemer duidelijk welke pensioenregeling er is of gekozen gaat worden.

2. Werknemers behouden hun levensstandaard

Doordat de werknemer zijn pensioen begrijpt, weet de werknemer waar hij op financieel gebied aan toe is wanneer hij/zij met pensioen gaat. Ook kan er bekeken worden of de levensstandaard behouden wordt, of dat er eventuele ‘financiële gaten’ zijn. Door op tijd te beginnen, is er genoeg tijd om deze financiële gaten te vullen.

Bereken hier het collectief pensioen!

3. Werknemers willen wel een pensioenregeling

Omdat pensioen erg complex is, zeggen de meeste werknemers dat ze geen zin in pensioen hebben. Ze hebben die zorg nog helemaal niet. Als je als werkgever wel een pensioenregeling aanbiedt, hebben ze deze zorg later ook niet. Wij beschrijven pensioen op een manier waardoor iedereen het begrijpt.

4. Pensioenregeling wordt verzorgd voor de werknemers

Omdat plannen met geld voor de toekomst in de praktijk voor veel mensen erg moeilijk is, is een goede pensioenregeling de ideale uitkomst. Het pensioen vertalen onze experts in een begrijpelijk verhaal voor elke werknemer en we adviseren wat de beste stappen zijn in bepaalde situaties.

5. Professionals onderhouden het pensioen en de pensioenregeling

Tuurlijk, er zijn werknemers die hun eigen pensioen goed op orde hebben en er wel vroeg mee bezig zijn. Maar uit ervaring kunnen wij zeggen dat werknemers niet bezig zijn met financiële zaken na AOW-datum. Door dit uit handen te geven aan professionals is er zekerheid over pensioen. Het pensioen wordt grondig bekeken en de werknemers krijgen individueel specifiek advies over hun pensioen.

wel een pensioenregeling, 8 redenen waarom

6. Werknemers blijven lang bij mij werken

Een goede pensioenregeling geeft zekerheid. Zekerheid is een belangrijk aspect voor werknemers. Door dit de werknemers te bieden, zorg je ervoor dat je personeel lang(er) bij je blijft werken. Dit zorgt dan ook weer voor rust en structuur in de organisatie.

Omdat vrijwel alle bedrijven pensioen aanbieden is het uit concurrentie overwegingen vaak niet gewenst om hier een uitzondering op te maken. Bovendien zal bij goede communicatie, pensioen gezien worden als een mooie arbeidsvoorwaarde. “Goede communicatie” zijn hierbij de sleutelwoorden. Maar wat houdt een goede communicatie in? Denk hierbij aan: individuele intake gesprekken en een jaarlijkse sessie met het personeel over hun regeling. Een belangrijk voordeel is dat een collectieve pensioenregeling goedkoper is. Het beheer kost minder en de uitvoering is makkelijker dan wanneer iedereen een individueel pensioen moet regelen

7. De pensioenpot is van de werknemer

Iedereen heeft een eigen pensioenpot. Dit zit in een beleggingsfonds. Deze fondsen investeren dit geld en je krijgt uitbetaald wanneer je met pensioen gaat. Maar het is en blijft de pensioenpot van de werknemer. Zij bepalen wat er met hun geld gebeurt. Met een goede pensioenregeling hebben werknemers hier dus zelf invloed op.

Neem vrijblijvend contact op!

8. Pensioen is belangrijk voor de pensioenregeling!

Er zijn 2 speciale gevallen dat pensioen belangrijk is.

  • Bij in- en uitdiensttreden
  • If the shit hits the fan

Bij in- en uitdiensttreden

Bij het aannemen van personeel is vaak de vraag: “hoe is het pensioen geregeld?” Is alles gelijk maar is er geen pensioenregeling en bij een ander bedrijf wel… dan is de keuze snel gemaakt. Ook bij het verlaten van het bedrijf kijken medewerkers wel degelijk naar vragen als: “wat heb ik nu?” en “wat krijg ik straks?”

Ga voor een overzicht van jouw pensioen naar: https://www.mijnpensioenoverzicht.nl/

If the shit hits the fan

Als je boven de vijftig bent ga je je toch afvragen hoe het met je pensioenregeling zit. Dan ben je redelijk laat. Terwijl het dan toch wel belangrijk begint te worden.

  • Bij overlijden wil je als werkgever toch niet geconfronteerd worden met een partner die vraagt of er een nabestaandenpensioen is. Dit nabestaandenpensioen is mogelijk zonder medische keuring. Iedereen wordt geaccepteerd.
  • Bij arbeidsongeschiktheid zorgt de pensioenregeling ervoor dat de premies gewoon doorbetaald worden. Ook al is er geen dienstverband meer(!). Deze premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid is mogelijk zonder medische keuring. Iedereen wordt geaccepteerd.

Nog even wat anders..

Er wordt nog wel eens door een werknemer aangegeven dat hij/zij geen pensioen wil opbouwen en of er geen afstand gedaan kan worden van de pensioenregeling. Afstandsverklaringen werken niet! In dit artikel over afstandsverklaringen leggen wij uit dat een afstandsverklaring onzin is. Iedereen dient namelijk aangemeld te worden voor de pensioenregeling. Het bedrijf dat zijn werknemers niet aanmeldt, loopt een groot risico! Ook tijdens langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid is er financieel iets voor jouw medewerkers geregeld. Voor nabestaandenpensioen en premievrijstelling is er overigens geen keuring nodig. Bij een verzekerd pensioen (niet cao gebonden) kiest de werkgever zijn pensioen: de vorm, hoogte en voorwaarden. Zijn er meer dan 50 personeelsleden dan beslist de OR mee.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over een pensioenregeling? Of heb je andere vragen over jouw pensioen? Wij van PensioenVizier staan voor je klaar! Je kunt telefonisch contact met ons opnemen door 088 9000 900 te bellen. Daarnaast kun je ook het contactformulier hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op!

Het eerste gesprek is volledig vrijblijvend.

 

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Aanvraag gratis adviesgesprek

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Pensioenupdates, ja graag!

Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.