Kennisbankartikel:

Pensioen 2021: zes voornemens/adviezen

Kennisbank » Pensioen 2021: zes voornemens/adviezen

Pensioen 2021: zes voornemens/adviezen

Het is alweer 2021. Er ligt een raar jaar achter ons en toch hebben de meeste beleggingen het niet slecht gedaan. Dat voelt vreemd. Sommige mensen vechten voor hun leven en onze rendementen zijn goed. Door de jaarwisseling ben je in ieder geval weer een jaar dichter bij jouw pensioen. Al enig idee hoe je dit gaat invullen? Wanneer stop je met werken? Wij helpen je graag een eind op weg met zes voornemens/adviezen, om pensioen in 2021 te regelen.

Regeren is vooruitzien (Pensioen 2021: appeltje eitje)

De oermens was een jager. Als hij honger had, ging hij jagen. Onmiddellijk kreeg de jager de beloning voor zijn inspanningen. Dit oerinstinct maakt dat we in de regel niet ver vooruitkijken en niet plannen. Bij pensioenzaken is plannen helaas onvermijdelijk. Wij maken dit makkelijk door het probleem in stukjes te hakken. In jaren wel te verstaan: ieder jaar (begin januari is een goed moment) zet je de zaken op een rijtje op één A4’tje. Het maakt niet uit of je dat in Excel of in Word doet. Stuur een mail naar info@pensioenvizier.nl en dan sturen wij een format naar jou toe. Begin tijdig met het regelen van je pensioen.

Bereken hier jouw pensioen als ondernemer!

Tel je zegeningen (en vermogen)

Als je eenmaal weet wat je wilt als je stopt met werken en hoeveel geld je daarvoor nodig hebt, dan is het goed om rekening te houden met alles wat je al hebt. Met alles bedoelen wij ook echt alles. Bijvoorbeeld de waarde van jouw vastgoed, de waarde van jouw bedrijf en eventuele erfenissen.

Niet in paniek raken!

We kennen goede en slechte jaren. Zo ook de beurs. Als je geknipt en geschoren wordt, moet je stil blijven zitten. Het is een open deur van jewelste, maar daarom niet minder waar. Spreid de risico’s zoveel mogelijk en hou vol.

Spreid in regio, branche en tijd.

 • Regio: verschillende continenten, zoals China, USA en Europa
 • Branche: verschillende branches die tegengesteld reageren. Zoals de brandstofindustrie en transport.
 • Tijd: stap op vaste verschillende momenten in. Bijvoorbeeld met een vast bedrag per maand of per kwartaal. Zo creëer je een gemiddelde inkoopprijs. Bouw hooguit het risico wat af als je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Dus vanaf je 58ste voor 80 procent in vastrentende waarde vinden wij niet verkeerd.

 

Financiële  producten zijn onbelangrijk. (jouw doel wel!)

Sparen voor jouw pensioen kan op vele manieren. Lijfrenterekeningen, pensioenpolissen, of gewoon een box 3-beleggingsrekening. Financiële instellingen zijn er dol op. Kies een product dat bij je past en ga niet in zee met de eerste de beste aanbieder. Bepaal eerst wat je wilt en vooral waarom. Oriënteer en lees voordat je een financieel product koopt.

Doe vooral leuke dingen

Krom liggen voor later is een slecht idee en zeker niet ons advies. Nu lekker leven en straks ook, dat is ons devies. Wij juichen het daarom toe dat ongeveer 30 procent van de assets gebruikt worden voor leuke dingen, waar wel rendement mee gemaakt kan worden. Denk hierbij aan vastgoed in het buitenland of mooie auto’s die het potentieel hebben om in waarde te kunnen stijgen. Pensioen kan je op verschillende manieren opbouwen!

Bereken hier het collectief pensioen!

Later is nu

Een ding weten we zeker. Ons leven is eindig. Daarom zou je iedere dag moeten leven alsof het de laatste is en niet al te veel denken aan je pensioen. Wees lief voor je naasten en de anderen, maar wees ook lief voor jezelf. Beloon jezelf voldoende (en dat is niet alleen in geld).

Heb je vragen?

Twijfel niet om contact op te nemen, wij beantwoorden graag al jouw vragen omtrent het pensioen (2021). Je kunt ons bereiken via 088 9000 900. Je kan ook hier jouw gegevens achterlaten, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?

  Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Pensioenupdates, ja graag!

  Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

  Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.